Πολιτική

Ούτε ένας πετυχημένος υπουργός στη συγκυβέρνηση – παρωδία!

Νίκος Κοτζιάς. Ένας από τους τελευταίους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που απαξιώνεται, ένας από τους τελευταίους που είχαν μείνει στο απυρόβλητο. 

Όλοι οι υπόλοιποι, απλώς κερδίζουν χρόνο, γνωρίζοντας πως δεν θα περιλαμβάνονται στη σύνθεση της Βουλής που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Τα όσα συνέβησαν στην Αλβανία αλλά και τα όσα έγιναν στην Αγιά – Σοφιά και κυρίως η καθόλα ιδεοληπτική αντίδραση – απάντηση του υπουργείου στη βεβήλωση του συμβόλου της Πίστης μας και του Ελληνισμού, καταρράκωσαν την εικόνα του υπουργού.

Είχε προηγηθεί η εξωφρενική υπόθεση  της δίωξης κατά του Athens Book Review, που προκάλεσε οργή σε πανεπιστημιακούς κύκλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και στον κόσμο του βιβλίου στη χώρα μας.
Ο Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στους Τσάμηδες, είπε από τα Τίρανα διάφορα – κατ’ ημάς – δυσνόητα, προσπαθώντας να μην προσβάλλει τους Αλβανούς.

Όμως, πριν φτάσουν τα πράγματα εκεί και καθώς το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό και αυτό με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης των Τιράνων, όφειλε να έχει αποχωρήσει από την Αλβανία.

Οι προκλήσεις αυτόν τον καιρό εναντίον της χώρας μας, είναι αμέτρητες.

Η βεβήλωση της Αγιά – Σοφιάς, προκάλεσε μεν την αντίδραση του ΥΠΕΞ, που όμως εξέδωσε μια (καθυστερημένη) ανακοίνωση ιδεοληπτικού αριστερού περιεχομένου, όπου διαβάζουμε πως είναι «οπισθοδρομική» η «ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού», ενώ γίνεται λόγος και για «εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα.

Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες».
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ, έχει δυσκολίες κατανόησης του θρησκευτικού φαινομένου, αυτό είναι προφανές.
Όμως, δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πως αισθάνθηκαν οι Ορθόδοξοι σε όλο τον κόσμο και οι Έλληνες, πολλοί εκ των οποίων κατάγονται από την καθ’ ημάς Ανατολή, τις αλύτρωτες πατρίδες…

Επίσης, δείχνει εκτός τόπου και χρόνου με τα όσα συμβαίνουν στη γείτονα.

Η εμμονή των αριστεριστών να μην λαμβάνουν υπόψη τους τη θρησκεία και το πολιτιστικό φαινόμενο, τους οδηγεί σε εξωφρενικές τοποθετήσεις.

Ούτε λόγος στην ανακοίνωση για τη βεβήλωση της Αγιά – Σοφιάς…

Τα όσα είπε, δε, σε πρώτη και αργότερα σε δεύτερη φάση ο αν. ΥΠΕΞ Νίκος Ξυδάκης (οι ΑΝΕΛ το βούλωσαν, όπως συνήθως), προκειμένου να ανασκευάσει θέσεις του που προκάλεσαν δικαιολογημένες αντιδράσεις, μας προσβάλλουν όλους.

Όταν ακούσαμε τις θέσεις του για το θέμα της βεβήλωσης της Αγιά – Σοφιάς, δεν ξέραμε ποιας χώρας ο ΥΠΕΞ μιλούσε…

Ας πει κάποιος στους ιθύνοντες του ΥΠΕΞ, ότι η Αγιά – Σοφιά, βεβηλώθηκε.
Το ξαναλέμε: βεβηλώθηκε.

Όσο για τα περί δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, μάλλον θα προκάλεσαν το γέλωτα στον κύκλο του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και στους πολιτικούς κύκλους της γείτονος. Κοτζιάς και Ξυδάκης,αναδεικνύονται σε ένα δίδυμο το οποίο αδυνατεί να διαχειριστεί τα εθνικά μας θέματα και μας εκθέτει όλους.

Τι λέτε κυρία μου;

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη το τερμάτισε και πάλι, αναδεικνύοντας τον επικίνδυνο ερασιτεχνισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Άφησε λοιπόν η κυρία αυτή ανοικτό το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα που θα αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση.
Ό,τι να’ ναι και ό,τι τους κατέβει στον ΣΥΡΙΖΑ (οι άλλοι των ΑΝΕΛαπλώς παρακολουθούν), φτάνει να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να κάνουν τη δουλειά τους για κάνα – δύο μέρες ακόμη, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο.

Τον κόσμο, που δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν πόσο υποτιμούν και πόσο περιφρονούν.
Και κάποιοι κομφορμιστές θεσμικοί, κάθονται και τους ακούν, σιωπώντας…
Για να δούμε όμως τι προβλέπει το ισχύον Σύνταγμα της χώρας μας και συγκεκριμένα το άρθρο 110:

1. Οι διατάξεις του Συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση, εκτός από εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και από τις διατάξεις των άρθρων 2 παράγραφος 1, 4 παράγραφοι 1, 4 και 7, 5 παράγραφοι 1 και 3, 13 παράγραφος 1 και 26.

2. H ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος διαπιστώνεται με απόφαση της Βουλής που λαμβάνεται, ύστερα από πρόταση πενήντα τουλάχιστον βουλευτών, με πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της σε δύο ψηφοφορίες που απέχουν μεταξύ τους έναν τουλάχιστον μήνα. Με την απόφαση αυτή καθορίζονται ειδικά οι διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν.

3. Αφού η αναθεώρηση αποφασιστεί από τη Βουλή, η επόμενη Βουλή, κατά την πρώτη σύνοδό της, αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις.

4. Αν η πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος έλαβε την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, όχι όμως και την πλειοψηφία των τριών πέμπτων, σύμφωνα με την παράγραφο 2, η επόμενη Bουλή κατά την πρώτη σύνοδό της μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της.

5. Kάθε ψηφιζόμενη αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος δημοσιεύεται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως μέσα σε δέκα ημέρες αφότου επιψηφιστεί από τη Bουλή και τίθεται σε ισχύ με ειδικό ψήφισμά της.

6. Δεν επιτρέπεται αναθεώρηση του Συντάγματος πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης.

Nίκος Χιδίρογλου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...