Κοινωνία

Οι σαλιγκαροτρόφοι κατακτούν την αγορά

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές, που επιλέγουν τη μεσογειακή διατροφή για την οικογένειά τους, αρχίζουν να αναζητούν στην αγορά συσκευασίες με σαλιγκάρια, τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες είναι υγιεινά, χωρίς λιπαρά, συντηρητικά και χρωστικές ουσίες και νοστιμίζουν καθημερινά πιάτα, όπως τα όσπρια και τα ζυμαρικά.

Την αυξημένη ζήτηση της αγοράς αντιλήφθηκε μία ομάδα εκτροφέων στην Καρδίτσα, η οποία αποφάσισε να συντονιστεί και να συνεργαστεί. Έτσι, στα τέλη του 2010 προχώρησαν στη δημιουργία του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Σαλιγκαροτρόφων, με σκοπό να κάνουν το σαλιγκάρι γνωστό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Περίπου 45 μέλη απ’ όλη τη χώρα (έξι από την Καρδίτσα, ένας από Λάρισα και Τρίκαλα, αρκετοί από Κοζάνη), ως εκτροφείς σαλιγκαριών, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προχώρησαν δυναμικά στη συστηματική καλλιέργεια των σαλιγκαριών. Αν και μέχρι το 2014 οι ρυθμοί υλοποίησης και επέκτασης του επιχειρηματικού αυτού σχεδίου προχωρούσαν αργά, με… βήματα σαλιγκαριού, εκείνη τη χρονιά η νέα διοίκηση του συνεταιρισμού έδωσε άλλη πνοή στα σχέδια των εκτροφέων, αναβαθμίζοντας σε επαγγελματικό πλαίσιο την προσπάθεια αυτή.
Οι στόχοι

Επενδύοντας σε εκτροφεία «κλειστού τύπου», όπου η διατροφή του σαλιγκαριού είναι πλήρως ελεγχόμενη, άρχισαν να έχουν μια ικανοποιητική παραγωγή και σιγά – σιγά κυκλοφόρησαν στην αγορά (σε συνεργασία με μια ιδιωτική μονάδα τυποποίησης) βαζάκια με προϊόντα σαλιγκαριού. Μέσα στο καλοκαίρι, σε συνεργασία με άλλη ελληνική εταιρεία, θα λανσάρουν στην αγορά και κατεψυγμένα προϊόντα σαλιγκαριού. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς, οι νέοι σαλιγκαροτρόφοι θα προχωρούν το φιλόδοξο εγχείρημά τους.

ypaithros.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ