Εκκλησία

Οι Μυκήνες υποδέχτηκαν την Παναγία του Καζάν

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια έλαβε χώρα η υποδοχή της αντιγράφου Εικόνος της Παναγίας τον Καζάν  από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου  Καλλίνικο  τον εφημέριο της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Μυκηνών π. Ανδρέα Βλαχιώτη ,τον ιερό κλήρο και τον πιστό λαό της ενορίας και των γύρω περιοχών στα προπύλαια της Κωμοπόλεως των χρυσών Μυκηνών .

Εν συνεχεία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή από την κεντρική οδό και κατέληξε στο Ναό όπου την ενθρόνισαν σε όμορφο προσκυνητάρι μέσα στο Ιερό Βήμα.

Κατόπιν τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου  Καλλίνικου ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

Προς προσκύνηση  τέθηκε  και τεμάχιο της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πιστών.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τον Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μιχαλόπουλου, Πρωτοσύγγελου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο λόγο , συλλειτουργούντων των Ιερέων.

Στην υποδοχή της εικόνας παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Χρήστος Πετσέλης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δελής.

epidaurou_mikines5 epidaurou_mikines2 epidaurou_mikines3 epidaurou_mikines4 epidaurou_mikines6

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...