Κόσμος

Οι ΗΠΑ ζήτησαν εξηγήσεις από τη Ρωσία για τις επιθέσεις στη Συρία -Ο Πούτιν έστειλε τον υπ. Αμυνας στη Δαμασκό

Ξαφνική επίσκεψη στη Συρία έκανε ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Μπασάρ αλ Ασαντ.

Οι δύο τους συζήτησαν τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και τις προσπάθειες καταπολέμησης της «τρομοκρατίας», την ώρα που οι ΗΠΑ ζήτησαν εξηγήσεις από τη Ρωσία για τις επιθέσεις στη Συρία.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη Ρώσου αξιωματούχου, τόσο υψηλά σε ιεραρχία, στη χώρα έπειτα από την έναρξη του πολέμου το 2011, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως η συνάντηση «επικεντρώθηκε σε τρέχοντα ζητήματα στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, καθώς και σε συγκεκριμένες μορφές συνεργασίας στην μάχη ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στην Συρία». Επίσης, ο Σόιγκου επιθεώρησε τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιν.

Το Σάββατο, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ζήτησε εξηγήσεις από την Μόσχα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε θέσεις των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους Ρώσους ομολόγους τους, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για τις αεροπορικές επιθέσεις την Πέμπτη ενάντια σε Σύρους αντάρτες τους οποίους υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο συνοριακό πέρασμα με το Ιράκ αλ Τανφ, ανέφερε ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τις ειδοποιήσεις στις οποίες προέβησαν οι ΗΠΑ προς τις ρωσικές δυνάμεις, τόνισε το Πεντάγωνο.

«Οι Ρώσοι αρχικά δήλωσαν πως έρχονται στην Συρία για να πολεμήσουν το ISIS, αλλά δεν έκαναν αυτό», δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ας Κάρτερ, επισημαίνοντας πως είτε η Μόσχα εσκεμμένα στοχεύει τους αντάρτες, είτε διαθέτει ανεπαρκείς υπηρεσίες πληροφοριών για να εξαπολύει τις επιδρομές της.

Το Κρεμλίνο την Παρασκευή ανακοίνωσε πως μετριοπαθείς και εξτρεμιστές ισλαμιστές αντάρτες πολεμούν σε κοντινές θέσεις στο έδαφος, καθιστώντας δύσκολη τη διάκριση των δύο ένοπλων ομάδων.

Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...