Κοινωνία

Καίει ακόμη η φωτιά στα Δερβενοχώρια - Κινδυνεύει η Πάρνηθα - Στάλθηκαν τεράστιες ενισχύσεις

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα δύο πύρινα μέτωπα που καίνε από το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το Αργηγείο της Πυροσβεστικής κατά την διάρκεια της νύχτας στάλθηκαν ενισχύσεις, ενώ με το πρώτο φως του ήλιου ξεκίνησαν και πάλι τις πτήσεις τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. Συνολικά κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα μαζί με 30 του στρατού, 16 οχήματα ΟΤΑ, αλλά και εθελοντές.

Η πυρκαγιά που έφερε στο μυαλό όλων μνήμες από εκείνη του Ιούνη του 2007, έχει κάψει μέχρι στιγμής μία μεγάλη έκταση πευκόδασους, ενώ το γεγονός ότι καίει σε δύο διαφορετικά μέτωπα, ένα νοτιοδυτικό προς τη μεριά της Μαγούλας και ένα ανατολικά προς την πλευρά της Πάρνηθας, δυσχεραίνει το έργο της πυροσβεστικής που κυριολεκτικά έδινε μάχη με τον χρόνο.

Την κατάσταση διευκόλυναν οι άνεμοι, οι οποίοι από το βράδυ της Κυριακής κόπασαν, ενώ ευχάριστο είναι το γεγονός ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Παρόλα αυτά στο νοτιοδυτικό μέτωπο, η περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατη και έτσι οι επιχειρήσεις γίνονται από αέρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ