Αρχείο

Θρίλερ στην Βαλτική: Πολεμικό πλοίο του Βασιλικού ναυτικού «συνοδεύει» ρωσικό υποβρύχιο που φέρει πυραύλους cruise στην Βόρεια Θάλασσα

Τεταμένη είναι η  κατάσταση στην βόρεια θάλασσα από την παρουσία του ρωσικού και του βρετανικού ναυτικού στην περιοχή .

Πολεμικό πλοίο του Βρετανικού βασιλικού  Ναυτικού, το HMS Kent (Type 23 Duke) παρακολουθεί στενά  ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo στη Βόρεια Θάλασσα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Sky News και το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Η ανακάλυψη αυτού του υποβρυχίου ήταν το αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ  ακολουθώντας την συνήθη διαδικασία του Βασιλικού  Ναυτικού», είπε ο διοικητής του βρετανικού πλοίου Daniel Thomas.

«Τα ρωσικά υποβρύχια, όπως και τα πλοία επιφανείας, πραγματοποιούν τις αποστολές τους στους παγκόσμιους ωκεανούς σύμφωνα με τα επιτελικά σχέδια. Δεν υπήρξαν επείγοντα περιστατικά ή ατυχήματα με ρωσικά πολεμικά πλοία» δήλωσε  Ρώσος ανώτατος αξιωματικός για το θέμα .

Εννέα 9 χώρες έχουν πρόσβαση στην Βαλτική Θάλασσα εκτός από την Σουηδία πρόσβαση έχουν οι Γερμανία, Δανία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Φιλανδία, Λετονία και Εσθονία. Από αυτές μόνο οι Ρωσία,Γερμανία,Πολωνία, και Σουηδία διαθέτουν υποβρύχια. Τώρα προστίθεται και η Βρετανία.

Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την πρόθεσή του  να αυξήσει την παρουσία του ΝΑΤΟ στη Βαλτική θάλασσα , γεγονός που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

« Το βασιλικό ναυτικό  παραμένει σε ύψιστη ετοιμότητα στα διεθνή χωρικά ύδατα , για την προστασία της Βρετανίας και την αναχαίτιση πιθανών απειλών», τονίζει ο Υπουργός  Άμυνας της Βρετανίας Michael Fallon.

Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας ανέφερε την  ανάγκη να αυξηθούν οι  αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε μέλος της συμμαχίας πρέπει να επιτύχει τον στόχο του δύο τοις εκατό του ΑΕΠ.

Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι οι απαιτήσεις αυτές πληρούνται μόνο πέντε χώρες μέχρι στιγμής , τις  ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Εσθονία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ