Αρχείο

Νέα ρωσοτουρκική εμπλοκή: Η Άγκυρα δημιουργεί νέο «Κοσσυφοπέδιο» στην Χερσώνα στα σύνορα με την Ρωσία - Στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στους Τατάρους

Στην περιοχή Χερσώνα  της Ουκρανίας, η οποία  βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας και συνορεύει με την ρωσική Κριμαία, έρχονται τον τελευταίο καιρό πολύ ανησυχητικά μηνύματα , αναφέρουν οι καλά ενημερωμένες ρωσικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες , σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η Τουρκία σκόπιμα τροφοδοτεί «εντάσεις» βάζοντας φωτιά στο θέμα των Τατάρων και στις αποσχιστικές τάσεις τους , προσομοιάζοντας το μοντέλο του Κοσσυφοπεδίου.

Ο κύριος σκοπός όλων αυτών των ενεργειών είναι η συνεχής  κατάσταση έντασης  στην χερσόνησο της Κριμαίας. Έτσι, οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τις ρωσικές ενέργειές  στη Συρία και την ίδια στιγμή να ενισχύσουν αυτοί την θέση τους  στην Ουκρανία, μια χώρα που είναι σε πλήρη  αποσύνθεση.

Οι σημαντικές προσπάθειες που έχουν την αμέριστη υποστήριξη της Άγκυρας αφορούν  τα σχέδια για τη δημιουργία μιας αυτόνομης περιοχής των  Τατάρων της Κριμαίας στο νότιο τμήμα της περιοχής Χερσώνας.

Εάν  προκύψει οποιαδήποτε χρονική στιγμή κάποιου είδους  μορφή  αυτονομίας των Τατάρων της Κριμαίας, εκ των πραγμάτων θα είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Η Χερσώνα , θεωρείται από τους νέο-οθωμανούς ως περιοχή της  αναγεννημένης  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και  τα εν λόγω συνθήματα στην τουρκική και αραβική γλώσσα  τα τελευταία χρόνια βρίσκονται συχνά στους δρόμους των πόλεων και των χωριών της περιοχής αυτής .

Την πρόθεση της Τουρκίας να συμμετέχει ενεργά στην Κριμαία αποτελεί σχέδιο  φυσικά του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο  βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην ιστορική μνήμη της  πρώην  υποτελούς  περιοχής   από την Υψηλή Πύλη.

Άμεσος στρατιωτικός βραχίονας της  Άγκυρας στην Χερσώνα είναι η  εξτρεμιστική οργάνωση "Majlis των  Τατάρων της Κριμαίας.

Απόρρητα έγραφα που δημοσίευσαν  πρόσφατα οι  μυστικές υπηρεσίες Ασφαλείας της Ουκρανίας, αποδεικνύουν  ότι για πολλά χρόνια οι ηγέτες των  Τατάρων της Κριμαίας ελάμβαναν γενναία  χρηματοδότηση από την Τουρκία ενώ Τούρκοι πράκτορες αλώνιζαν την περιοχή που τότε ήταν υπό ουκρανική κατοχή .

Τώρα, η φιλο-τουρκική εξτρεμιστική οργάνωση «Mejlis» επικεντρώνεται στην δημιουργία πολιτικού ελέγχου στις περιοχές που ζουν οι Τατάροι .

Μόλις τον περασμένο μήνα, έγινε γνωστό ότι στην περιοχή της Χερσώνας οι εξτρεμιστές  Τατάροι της Κριμαίας έχουν δημιουργήσει μια « μυστική κυβέρνηση» που εργάζεται για το μέλλον της περιοχής και την επίτευξη αυτονομίας ενώ προετοιμάζεται και η δημιουργία ένοπλου τμήματος  των Τατάρων της Κριμαίας.

Με την ευκαιρία, στην περιοχή βρίσκονται ήδη πολλές  παράνομες ένοπλες ομάδες της οργάνωσης  Majlis, οι αποκαλούμενες «Μονάδες εθελοντών », οι μαχητές  των οποίων  τρομοκρατούν τον τοπικό πληθυσμό.

Στρατιωτική βοήθεια στην Χερσώνα αποστέλλει μυστικά  η Τουρκία.  Αυτό εκφράζεται κυρίως με τη μορφή των στρατιωτικών προμηθειών και  πυρομαχικών.

Αν και επισήμως η Άγκυρα αρνείται την οποιαδήποτε υποστήριξη στους αγωνιστές Τατάρους  της Κριμαίας, κανείς δεν την  πιστεύει  για κανέναν λόγο. Άλλωστε η  συνεχής στήριξη των Τούρκων στους  τζιχαντιστές στη Συρία,  αλλά και οι συνοδείες των όπλων και πυρομαχικών από την Τουρκία που  συνεχίζουν  να διασχίσουν τα σύνορα της Συρίας, αποτελούν τα πειστήρια για την δράση τους και στην περιοχή αυτή .

Επιπλέον, η Τουρκία κατευθύνει ομάδες Ουκρανών  στρατιωτικών εκπαιδευτών  οι οποίοι  εκπαιδεύουν τα  τάγματα των Τατάρων  Majlis. Η παρουσία Τούρκων εκπαιδευτών επανειλημμένα έχει καταγραφεί στην περιοχή της Χερσώνας , ειδικά στη γραμμή επαφής των συγκρουόμενων μερών στο Ντονένσκ .

Ένα άλλο στοιχείο της τουρκικής βοήθειας στους « αδελφούς Τατάρους » είναι η αποστολή Ουκρανών  κακοποιών .

Επίσης έχει καταγραφεί η παρουσία μελών της τουρκικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» ( «Boz kurtlar») και ισλαμιστών  από τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατών από το "ισλαμικό κράτος."

Η νυν ουκρανική κυβέρνηση  ελπίζει να χρησιμοποιήσει αυτούς τους  φανατικούς βάζοντας  «φωτιά» στην Κριμαία

Η δραστηριότητα επίσης της Τουρκίας στην περιοχή της Χερσώνας  δεν περιορίζεται στην υποστήριξη των παραστρατιωτικών μονάδων των Τατάρων της Κριμαίας. Οι Τούρκοι εφαρμόζουν  στην περιοχή και μεθόδους "μαλακής " επέκτασης.

Συγκεκριμένα έχουν  καθιερωθεί απευθείας αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές μεταξύ της Τουρκίας και της περιοχής Χερσώνας , ενώ έχει αυξηθεί  κατακόρυφα το ενδιαφέρον των Τούρκων επενδυτών, που δημιουργούν  ένα δίκτυο συνεργασίας στην περιοχή . Έτσι, η Άγκυρα έχει σταδιακά προσπαθεί να ενσωματώσει την περιοχή της Νότιας Ουκρανίας για λογαριασμό της  .

Ειδικότερα, η Άγκυρα  χρηματοδοτεί συνεχώς την κατασκευή οικισμών στην περιοχή των συμπαγών οικισμών  των Τατάρων της Κριμαίας.

Το επόμενο στάδιο των πρακτόρων της  Άγκυρας σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκτεταμένες  ψυχολογικές επιχειρήσεις στους Τατάρους της Κριμαίας, προκειμένου να τους ωθήσει σε εξέγερση κατά της Ρωσίας .

Φυσικά, για την  Μόσχα είναι εύκολο να λύσει  "το πρόβλημα της Χερσώνας» με τη βία, αλλά το θεωρεί ως έσχατη λύση.

Ταυτόχρονα, είναι σαφές ότι αν οι Τατάροι μαχητές  αποφασίσουν την διενέργεια  στρατιωτικής επίθεσης στην Κριμαία,  η Ρωσία θα απαντήσει. Και είναι πιθανό ότι η απάντησή της θα είναι η ολική καταστροφή  της "σφηκοφωλιάς" στο νότιο τμήμα της περιοχής της Χερσώνας .

Οποιαδήποτε ομοιότητα με την δράση των Τούρκων στην Δυτική Θράκη  είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...