Κόσμος

Η Ρωσία αναπτύσσει πολεμικό πλοίο για την παρακολούθηση εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία  Iceberg,  η Ρωσία αναπτύσσει ένα νέο πολεμικό πλοίο που θα παρακολουθεί τις εκτοξεύσεις φίλιων και εχθρικών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, αναφέρει ο διεθνής τύπος  .

Μέχρι σήμερα, το Ρωσικό Ναυτικό έχει μόνο ένα πλοίο παρακολούθησης,  το πλοίο Marshal Krylov, που κατασκευάστηκε  το 1990, και το  οποίο πραγματοποιεί  ολικό εκσυγχρονισμό στα ναυπηγεία του Βλαδιβοστόκ.

«Από τον Οκτώβριο του 2015, άρχισαν οι εργασίες για τον τεχνικό σχεδιασμό του πολυσύνθετου πλοίου, αναφέρει και το  ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

Το πλοίο θα είναι σε θέση να εντοπίζει πυραύλους ,  επίσης παρόμοια πλοία , την μεταφορά εξοπλισμού για την υποστήριξη και την εκτόξευση πυραύλων  και ρουκετών .

Σύμφωνα με πληροφορίες , το  πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τον στόλο του  με 42 πολεμικά πλοία φέτος, αντί για 50 που προβλέπονταν,  ως μέρος ενός μεγαλεπήβολου στρατιωτικού σχεδίου αναβάθμισης, υπό την προεδρία του Βλαντιμίρ Πούτιν, και το οποίο αφορά την περίοδο  μέχρι το 2050.

Τα πεπαλαιωμένα  πολεμικά πλοία, και υποβρύχια θα αντικατασταθούν  με νέες μονάδες επιφανείας και πυρηνοκίνητα υποβρύχια τα οποία θα προσδώσουν στο ρωσικό ναυτικό, την αίγλη της σοβιετικής εποχής.

Η Ρωσία ετοιμάζει πυρετωδώς την δημιουργία ενός  ισχυρού πολεμικού ναυτικού  στόλου ειδικά στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και στης Ανατολικής Μεσογείου .

Επιπλέον, η Μόσχα προετοιμάζεται για την κατασκευή αποβατικών πλοίων   για να αντικαταστήσει τα δύο γαλλικής κατασκευής  πλοία Mistral,  τα οποία αρνήθηκαν να παραδώσουν οι Γάλλοι μετά από «πιέσεις».

Η ουσία για την Ελλάδα είναι ότι ένα από τα πεδία αντιπαράθεσης μεταξλύ των δύο υπερδυνάμεων είναι η ανατολική μεσόγειο στα «σπλάχνα» της οποία κρύβεται ο θησαυρός δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου και φυσικού αερίου.   Οι εξελίξεις στην περιοχή ήδη τρέχουν με ιλιγγιώδη ρυθμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...