Αρχείο

Η Ρωσία "σκάναρε" τον βυθό της Μεσογείου: Έστειλε αεροσκάφος ανθυποβρυχιακής και ναυτικής κρούσης Tu-142M3 “Bear F” μαζί με την φρεγάτα "Admiral Grigorovich" (βίντεο, εικόνες)


Η Ρωσία απαντά στην κίνηση του ΝΑΤΟ να στείλει το αεροπλανοφόρο USS Harry S.Truman με την ομάδα μάχης στην Μεσόγειο στέλνοντας αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ανθυποβρυχιακής και ναυτικής κρούσης Tu-142Μ3 μαζί με την υπερσύγχρονη φρεγάτα "Αdmiral Grigorovich".

Το Tu-142M3 “Bear F” αναπτύχθηκε με πρότυπο το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-95 Bear με σκοπό την καταστροφή αμερικανικών υποβρυχίων.

Λειτουργεί ως εναέρια πλατφόρμα για τη συλλογή πληροφοριών, την επιτήρηση, την αναγνώριση και τον εντοπισμό στόχων τους οποίους θα πλήξουν μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το "Tu-142 κατευθυνόταν προς τη Μεσόγειο στο πλαίσιο άσκησης έρευνας και εντοπισμού υποβρυχίων μαζί με την φρεγάτα "Admiral Grigorovich" και άλλα πλοία. Όταν τελείωσε η άσκηση επέστρεψαν πίσω μέσω Ιράν-Ιράκ, Συρίας".

Προφανώς η Ρωσία "σκάναρε" την περιοχή για τον εντοπισμό των νατοϊκών υποβρυχίων εν αναμονής της άφιξης του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ".

Σε βίντεο που είχε δημοσιευτεί το ρωσικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας πετούσε πάνω από την Ιντλίμπ.

Η φρεγάτα "Αdmiral Grigorovich" Project 11356 εντάχθηκε στο ρωσικό Ναυτικό τον Μάρτιο του 2016 και εκτελούσε ασκήσεις στην Μεσόγειο.

Είναι εξοπλισμένη με πυραύλους cruise "Kalibr-NC" και μεταφέρει ελικόπτερο Ka-27 ή Ka-31.

Στις 9 Ιουνίου αναμένεται να καταπλεύσει στην Σεβαστούπολη.

https://www.youtube.com/embed/1B2JAkX8K84

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ