Κόσμος

Η νέα στρατηγική ασφαλείας της ΕΕ προβλέπει την ουσιαστική συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία

Το προσχέδιο της  νέα στρατηγική ασφάλειας της ΕΕ προβλέπει τη συμμετοχή της Ρωσίας στην συζήτηση των σημερινών προβλημάτων και στην προσπάθεια εξεύρεσης απαντήσεων , αναφέρει η εφημερίδα Financial Times και ο διεθνής τύπος .

«Εμείς θα συμμετάσχουμε με την  Ρωσία στις συζητήσεις  διαφορών γεωπολιτικών και οικονομικών ζητημάτων  και θα συνεργαστούμε , εάν και εφόσον τα συμφέροντά μας συμπίπτουν», αναφέρει το σχέδιο εγγράφου .

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Federica Mogherini θα παρουσιάσει το έγγραφο αυτό κατά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη.

Ευρωπαίοι  αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι  απειλές κατά της Ρωσίας  δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στην πόλωση και την αντιπαράθεση .

Η απότομη  ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της συμμαχίας στην ανατολική Ευρώπη, προκαλεί πλείστα προβλήματα πρωτίστως  στην ήπειρο αλλά και στα εκατομμύρια  των  κατοίκων  της . Ειδικότερα, η απόφαση του ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη 4000 επίλεκτων στρατιωτών στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, δημιουργεί πολεμικές συνθήκες στην περιοχή αυτή, κάτι που δεν επιθυμεί η ΕΕ.

Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για υποδαύλιση της όποιας αντιπαράθεσης, αλλά είναι έτοιμη να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στις ενέργειες της Δύσης.

Τα πάντα αλλάζουν μετά την γενναία ψήφο των Βρετανών πολιτών , οδηγώντας την Ευρώπη σε ένα παλαιότερο μοντέλο που μας γυρνάει την εποχή της ελληνικής εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης.

Την περίοδο εκείνη όπως ενθυμούμαστε οι μεγάλες δυνάμεις ήταν  η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία , η Αυστροουγγαρία και η Ρωσία.

Ένα τέτοιο σχέδιο εξοβελίζει τελείως τις ΗΠΑ από  την γηραιά ήπειρο και δημιουργεί νέα δεδομένα . Όλα είναι πιθανά για το απλούστατο λόγο,  η "δράση φέρνει πάντοτε αντίδραση "  σε όλα τα ζητήματα και πράξεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...