Κόσμος

Η νέα κολεξιόν του ισραηλινού στρατού... όταν ο πόλεμος γίνεται μόδα

O ισραηλινός στρατός εισαγάγει για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια μια νέα σειρά προσωπικού εξοπλισμού για τους στρατιώτες. Ο νέος εξοπλισμός που προβάλεται και σαν νέα κολεξιόν μόδας περιλαμβάνει γυαλιά προστατευτικά, φόρμες, μπότες αλλά και γιλέκα.

Μετά τον πόλεμο του 2014 στη Γάζα σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνταγματάρχη Liron Segal ο οποίος διευθύνει τη σειρά προβληματιστήκαμε πολύ για τις ανάγκες των στρατιωτών από την κορυφή ως τα νύχια και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους προστατεύσουμε.Η νεά σειρά είναι σχεδιασμένη ώστε να είναι ελαφριά άνετη ανθεκτική και προσαρμοσμένη στους διαφορετικούς ρόλους του κάθε στρατιώτη στο πεζικό.

13479246_1073456872702288_1881131736_n

Ο τομεάς του Εξοπλισμού του Προσωπικού που ανήκει στη Διεύθυνση τεχνολογίας του ισραηλινού στρατού μελέτησε  αθλητικά ενδύματα αλλά και εξοπλισμό άλλων στρατευμάτων.Για π.χ το νεό γιλέκο πολέμου βασίζεται  στο αμερικανικό στρατιωτικό σύστημα MOLLE (MODULAR LIGHTWEIGHT LOAD CARRYING EQIPEMENT).Τα γιλέκα αυτά θα έχουν σειρά από οριζόντιες τσέπες που θα επιτρέπουν να τοποθετούνε εκεί τα πολυβόλα τους κλπ .Θα υπάρχουν διαφορετικές υποδοχές για τα όπλα τις χειροβομβίδες και για άλλα πολεμοφόδια.Τα υφάσματα θα είναι προσαρμοσμένα στις υψηλές θερμοκρασίες του Ισραήλ που είναι διαφορετικές από αυτές των ΗΠΑ.

13472360_1073456892702286_157564115_n

Τα γυαλιά παρασκευάζονται από την αμερικανική εταιρεία revision και το τζάμι τους είναι πολυαναθρακικό που προστατεύει τα μάτια από θραύσματα οβίδων. Η σειρά των γυαλιών έχουν γίνει προσπάθειες να μοιάζουν με απλά γυαλιά ηλίου.Επίσης οι νεές φόρμες του στρατού γίνονται από υλικά τύπου dry-fit που χρησιμοποιεί και η NIKE .Οι μπότες θα περιέχουν μεταλλικές πλάκες σε πολλά σημεία που θα προστατεύουν απο στραυματισμούς ενώ η εμφάνισή τους θα είναι σαν μπότα που χρησιμοποιείται στον κατσκευαστικό τομέα.

...

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...