Αρχείο

Η πολυεθνική πλέον άσκηση «Εφές-2016» παρουσίασε για πρώτη φορά τον αντιρωσικό στρατιωτικό συνασπισμό που ετοιμάζεται για την Συρία (βίντεο)

Ως γνωστόν εδώ και μερικές ημέρες  διεξάγεται η τουρκική άσκηση με την επονομασία «Εφές-2016», η οποία μετατράπηκε «σιωπηλά» από μια εθνική καθαρά άσκηση σε μια διεθνή,  ενδεχομένως νατοϊκή άσκηση με την συμμετοχή οχτώ χωρών.

Η τελική φάση της άσκησης έλαβε χώρα σε ακτές της περιοχής της Σμύρνης στις 30 Μαΐου και στις 31 Μαΐου, με τη συμμετοχή  ξένων επίλεκτων των μονάδων των ειδικών δυνάμεων , για πρώτη φορά.

Στην τουρκική εθνική άσκηση συμμετέχουν με δυνάμεις , η Γερμανία, οι  Ηνωμένες Πολιτείες , το Αζερμπαϊτζάν, η Βρετανία, το Κατάρ, το Πακιστάν, η Πολωνία και η Σαουδική Αραβία, αναφέρει ο τουρκικός τύπος. Πρόκειται για τις χώρες οι οποίες,  άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο  έχουν τεράστιο συμφέρον να ρίξουν τον Άσαντ απο την εξουσία στην Συρία .

Οι κυρίως  ασκήσεις διεξήχθησαν στην περιοχή στον γνωστό και από παλαιότερες ασκήσεις  κόλπο του Doğanbey ,πήραν τον χαρακτήρα συνδυασμένης αεραποβάσεως ισχυρότατης δυνάμεως σε άγνωστη  περιοχή .

Παρατηρώντας το βίντεο της άσκησης βλέπουμε την μεικτή συμμετοχή Τούρκων, Γερμανών , Αμερικανών και Βρετανών και  άλλων σε ασκήσεις μεταφοράς και κατάληψης εδαφών με την χρήση μεταφορικών ελικοπτέρων, έχοντας την εναέρια υποστήριξη από πολυεθνική αεροπορική δύναμη.

Η όλη επιχείρηση παραπέμπει σε σενάριο εισβολής στην Συρία με πρόσχημα την παρουσία τζιχαντιστών με σκοπό την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία και την εγκαθίδρυση κυβερνήσεως της αποκαλούμενης συριακής αντιπολίτευσης με σκοπό την υλοποίηση των νατοϊκών γεωπολιτικών σχεδίων.   

Μάλιστα,  την ετοιμότητα τους σε παρόμοιες ασκήσεις εξέφρασαν επίσης η  Ουκρανία και  η Ιαπωνία , σχηματοποιώντας για πρώτη φορά έναν καθαρά αντιρωσικό συνασπισμό απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις στην Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι δυο μαχητικά αεροσκάφη F-15 της  Σαουδικής Αραβίας και αποβατικά πλοία  των ΗΠΑ έλαβαν επίσης μέρος στην άσκηση.

Άλλωστε το αναφέρει και η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού που ομιλεί περί επιτευχθέντων στόχων της  άσκησης, που ήταν η εκπαίδευση των  συμμετεχόντων μονάδων και του προσωπικό στο σχεδιασμό και στην διεξαγωγή «συνδυασμένων κοινών επιχειρήσεων», συμπεριλαμβανομένων του  εφοδιασμού, και του  ελέγχου-χειρισμού των δυνάμεων , καθώς και στην βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ξένων αρχηγείων και δυνάμεων.

Ετοιμάζεται ένας στρατιωτικός  συνασπισμός στην περιοχή της Μέση Ανατολής ο οποίος θα έχει ως αποστολή την επιβολή όλων σχεδίων των ΗΠΑ , για οικονομικό, ενεργειακό και κυρίως στρατιωτικό έλεγχο όλων των «ανυπάκουων» χωρών.

Για αυτό και αναβαθμίζεται η νατοϊκή παρουσία τόσο  στο Αιγαίο Πέλαγος όσο  και στην Μαύρη Θάλασσα. Οι ΗΠΑ επιτίθενται από παντού θέλοντας να απομονώσουν την ρωσική ομοσπονδία μέσα στα χερσαία σύνορα της , ενεργοποιώντας όμως τα αντανακλαστικά της ρωσικής πολιτικής ελίτ , η οποία προετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια για μια σύγκρουση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

https://youtu.be/hjQIuWusErs?t=6

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ