Εκκλησία

Επίσημο δείπνο προς τιμήν των Προκαθημένων

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη και των Προκαθήμενων των εκκλησιών που βρίσκονται στην Κρήτη για τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου παρέθεσε  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς,εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης , στο Ναυτικό Μουσείο Χανίων εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oqatfwjGnq4]

Στην διάρκεια του δείπνου υπήρξε προσφώνηση από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά που εκπροσωπεί την κυβέρνηση  και η αντιφώνηση εν συνεχεία του κ. Βαρθολομαίου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Πατριαρχείο της Αντιοχείας στέλνοντας μήνυμα ενότητας και παρά το γεγονός ότι και επισήμως ολοκληρώθηκαν οι αφίξεις και των 10 Προκαθημένων.

dipno_panorthodox1Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες ,ήδη έχει συσταθεί μια τριάδα προκαθήμενων που έχουν ξεκινήσει αγώνα να έρθουν σε επικοινωνία με τις αντιφωνούσες Εκκλησίες ως ύστατη προσπάθεια να ρίξουν γέφυρες.

dipno_panorthodox4Να σημειωθεί ότι ο  Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παραβρέθηκε σε συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Ναυτικό Μουσείο Χανίων.

dipno_panorthodox2 dipno_panorthodox5 dipno_panorthodox3 dipno_panorthodox6

neakriti.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ