Κοινωνία

Εξήντα ζευγάρια Ισραηλινών και Ρώσων παντρεύτηκαν χθες στη Λάρνακα

Εξήντα ζευγάρια παντρεύτηκαν χθες ταυτοχρόνως στη Λάρνακα, δίπλα στη θάλασσα με φόντο το Μεσαιωνικό κάστρο, την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου και το μουσουλμανικό τέμενος. Τους γάμους, που ήταν πολιτικοί, «ευλόγησε» ο αντιδήμαρχος Λάρνακας, καθώς ο δήμαρχος είναι υπόδικος για υπόθεση με μίζες.

Τα ζευγάρια ήταν Ισραηλινοί και Ρώσοι που δεν μπορούσαν να παντρευτούν στο Ισραήλ λόγω νομικών περιπλοκών που αφορούν ζευγάρια με διαφορετική θρησκεία.

Ο μεγαλύτερος γαμπρός ήταν 65 ετών και η μικρότερη νύφη 19. Τα ζευγάρια μαζί με 150 καλεσμένους έφτασαν στη Κύπρο με κρουαζιερόπλοιο από τη Χάιφα του Ισραήλ. Από το λιμάνι της Λάρνακας μέχρι την παραλία με τους φοίνικες (Φοινικούδες) σχηματίστηκε πομπή με παλιά αυτοκίνητα και υπό την αυστηρή φρούρηση της αστυνομίας, η οποία είχε λάβει μέτρα τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα, αφού οι Ισραηλινοί θεωρούνται ως στόχος υψηλού κινδύνου για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Όλα κύλησαν ομαλά με τους μελλόνυμφους να τυγχάνουν υποδοχής από μικρά κορίτσια που φορούσαν παραδοσιακές στολές της Κύπρου και οργανοπαίχτες.

Μετά την τελετή ο Δήμος της Λάρνακας χάρισε στις νύφες από ένα πήλινο διακοσμημένο ρόδι που αποτελεί σύμβολο γονιμότητας και οργανώθηκε δεξίωση με σαμπάνια και λουκουμάδες. Είναι η 6η χρονιά που πραγματοποιείται ομαδικός γάμος στη Λάρνακα και έχει πια καταστεί τουριστικός θεσμός.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ