Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: H Toυρκία πρότεινε στις ΗΠΑ κοινή στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία - "Είμαστε πανέτοιμοι" λέει ο Μ.Τσαβούσογλου (βίντεο)


Η Τουρκία πρόσφερε στις ΗΠΑ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ειδική επιχείρηση μέσα στην Συρία υπό τον όρο να μην συμπεριληφθούν οι Κούρδοι του YPG ως σύμμαχος σύμφωνα με δημοσίευμα.

"Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, οι ΗΠΑ έχουν τις δικές τους ειδικές δυνάμεις και εμείς τις δικές μας ειδικές δυνάμεις" είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Mevlüt Çavuşoğlu.

"Το θέμα το οποίο συζητάμε με τους Αμερικανούς είναι να κλείσει το θέμα της Manbij όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο" είπε αναφερόμενος σε ένα συνοριακό διάδρομο που χρησιμοποιεί το ISIS για να μεταφέρει τζιχαντιστές μέσα και έξω από την Συρία.

"Είπαμε ΟΚ, ένα δεύτερο μέτωπο να ανοιχτεί αλλά όχι με το PYD" πρόσθεσε.

Ο Çavuşoğlu είπε ότι η συριακή αντιπολίτευση  που μάχεται εναντίον του Μ.Άσαντ μπορεί να υποστηριχτεί με ειδικές δυνάμεις από Τουρκία και συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ όπως Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία.

"Δυστυχώς και η Ρωσία και οι ΗΠΑ βλέπουν μια τρομοκρατική οργάνωση ως συνεργάτη και την υποστηρίζουν" είπε αναφερόμενος στο YPG.

Eπιπλέον τόνισε ότι η πρόσφατη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αποστολή πολλαπλών εκτοξευτών HIMARS έχει καθυστερήσει και θα πραγματοποιηθεί τον...Αύγουστο!

"Δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν κράτησαν την υπόσχεση τους"

"Είμαστε πανέτοιμοι. Όχι εμείς αλλά οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για την καθυστέρηση".

Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα, κονβόι με εκατοντάδες ισλαμιστές του FSA μπήκαν στην Συρία από την Τουρκία από το πέρασμα Bab al Salam.

Το κονβόι κατευθύνεται προς την Azaz στην Β.Δ. Συρία. Aποτελεί προπαρασκευαστικό μέτρο για την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στις περιοχές Mari και Azaz στο Β.Χαλέπι.

Τέλος η Τουρκία συνεχίζει να πλήττει θέσεις των Κούρδων στην Β.Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Hawar News Agency, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στο YPG Ceys El-Siwar και YPJ.

Πρόκειται για επιβεβαίωση του άρθρου μας Η πολυεθνική πλέον άσκηση «Εφές-2016» παρουσίασε για πρώτη φορά τον αντιρωσικό στρατιωτικό συνασπισμό που ετοιμάζεται για την Συρία (βίντεο) . Η Τουρκία σοκαρισμένη μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των αμερικανών στρατιωτών με διακριτικά των Κούρδων θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για να συμμετάσχει αυτή στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Ράκκα ώστε να "πατήσει" πόδι μέσα στην Συρία και να αποτρέψει την δημιουργία κουρδικού κράτους.

Υπενθυμίζουμε ότι στο άρθρο μας Η Τουρκία μεταφέρει άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα Τ-155 Firtina στα σύνορα με την Συρία – Δείτε εικόνες  είχαμε τονίσει την τουρκική στρατιωτική ανάπτυξη στα συροτουρκικά σύνορα.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας που δείχνει τουρκικές δυνάμεις να πλήττων θέσεις των Κούρδων.

 
https://twitter.com/bm21_grad/status/737021269586116608

https://twitter.com/DrPartizan_/status/736964992994582528

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ