Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Aλβανική πρόκληση μέσα στο Euro 2016: «Η Ελλάδα είναι ένοχη - Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς - Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα»


Νέα Αλβανική πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας μέσα στο Euro 2016 είχαμε σήμερα καθώς Αλβανοί φίλαθλοι ανήρτησαν πανό στα αγγλικά με τη φράση: "Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα".

Η ανάρτηση του πανό έγινε λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας που διεξάγεται στην πόλη Λανς της Γαλλίας στο γήπεδο Σταντ Μπολάρ .

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA απαγορεύεται ρητά να αναρτούνται πανό με πολιτικό περιεχόμενο και οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου όφειλαν να το έχουν βρει κατά τον έλεγχο στην είσοδο των φιλάθλων και να το έχουν κατασχέσει.

Είναι βέβαιο ότι το ζήτημα θα εξεταστεί από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA.

Yπενθυμίζουμε ότι σε κλοιό "τσάμηδων" διαδηλωτών βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την επίσκεψη του στην Αλβανία.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην είσοδο του αλβανικού ΥΠΕΞ και φώναζαν συνθήματα όπως «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας» και «καταργείστε το εμπόλεμο».

Στις επίσημες κοινές δηλώσεις, η πρώτη ερώτηση των Αλβανών δημοσιογράφων ήταν για την "Τσαμουριά" ενδεικτικό της προβοκάτσιας...

Θα υπάρξει αντίδραση της ελληνικής πλευράς ή ακόμη "κοιμούνται" στο ΥΠΕΞ;

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Darren Staples

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ