Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Το αμερικανικό αεροπλανοφόρα USS "Dwight Eisenhower" εντάχθηκε στην επιχείρηση εναντίον της Ρωσίας στην Μεσόγειο Θάλασσα

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ "Dwight Eisenhower" βρίσκεται στηn Μεσόγειο Θάλασσα, και συμμετέχει στην επιχείρηση «Atlantic Resolve» η οποία έχει ως κύριο  στόχο την «ανάσχεση των  ενεργειών  της Ρωσίας" στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Εκπρόσωπο του Πενταγώνου Υποναύαρχο Peter Cook, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στη Μεσόγειο  υπάρχει και το  αεροπλανοφόρο «Harry Truman" .

« Το αεροπλανοφόρο θα εκτελέσει μια ποικιλία εργασιών. To έτερο  αεροπλανοφόρο USS HARRY TRUMAN,  συμμετέχει στις επιθέσεις εναντίον των θέσεων  της τρομοκρατικής οργάνωσης« Ισλαμικό Κράτος ». Όσο για την επιχείρηση «Atlantic Resolve», αυτή  σχεδιάστηκε για να δείξει στους Ευρωπαίους συμμάχους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την Ουκρανία και αντιτίθενται στις δράσεις της Ρωσίας», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Πρόκειται σαφώς για άκρως αρνητική εξέλιξη στα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, και την παρουσία δύο αμερικανικών αεροπλανοφόρων μαζί με την επικείμενη κάθοδο του ρωσικού καταδρομικού «MOSKVA».

Η Ελλάδα όπως γίνεται απολύτως κατανοητό αποκτά και πάλι τεράστια γεωπολιτική σημασία, την αξία της οποίας δεν μπορεί και δεν  την αφήνουν οι ¨εταίροι" να εξαργυρώσει. Κύρια δράση θα αναλάβει η αμερικανική βάση της Σούδας, η οποία ελέγχει την περιοχή.

Εκτιμήσεις πολλών έγκυρων γεωπολιτικών και αμυντικών αναλυτών προσδιορίζουν με απόλυτη αφάνεια  ότι μόλις τώρα ξεκινάει η « μάχη της Συρίας», για την επικράτηση της Ρωσίας ή των ΗΠΑ , που αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην πόλεμο των δύο υπερδυνάμεων.

https://youtu.be/jDyDDkdtXHQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...