Αρχείο

Μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης - Παντού διασκορπισμένα πτώματα - 41 νεκροί και 239 τραυματίες- Σκληρές εικόνες και βίντεο


Δραματικές στιγμές με διασκορπισμένα πτώματα  και πανικόβλητους πολίτες να τρέχουν να σωθούν έλαβαν χώρα το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη. O έχρι στιγμής απολογισμός είναι 36 νεκροί και 147 τραυματίες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπήρχαν τρεις βομβιστές και όχι δύο όπως είχε ειπωθεί αρχικά.

Ένας από τους βομβιστές ήρθε στα χέρια με αστυνομικό πριν από την έκρηξη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα «Αστυνομικός πάλεψε, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, προτού εκείνος πυροδοτήσει ...

Φαίνεται πως υπήρχε πολύ οργανωμένο σχέδιο καθώς οι βομβιστές πήγαν σε τρία προκαθορισμένα μέρη εντός του αεροδρομίου και προκάλεσαν την σφαγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNN Turk, πραγματοποιήθηκαν δύο εκρήξεις στον τερματικό σταθμό αφίξεων και υπάρχουν τουλάχιστον 147 σοβαρά τραυματίες και 36 νεκροί ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να ανεβεί δραματικά. Τα ασθενοφόρα δεν προλαβαίνουν να πηγαινοέρχονται ενώ ακόμη 49 στέλνονται αυτή τη στιγμή.

O δράστες γάζωσαν τους πολίτες με καλάσνικοφ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ντοκουμέντο παρακάτω.

Οπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο, δύο εκρήξεις ακούστηκαν από τον τερματικό σταθμό αφίξεων. Οπως τόνισε, υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Σύμφωνα με το CNN Turk ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν μέσα στην αίθουσα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Όλες οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Ατατούρκ έλαβαν εντολή να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια ενώ ακυρώθηκαν όλες οι υπόλοιπες προγραμματισμένες αφίξεις και αναχωρήσεις.
Οι δράστες όπως αναφέρουν πληροφορίες  την ώρα που έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου, γνωστοποίησε ένας Τούρκος αξιωματούχος.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με το Τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, 4 ένοπλοι προσπάθησαν να διαφύγουν μετά τις εκρήξεις από τον τερματικό σταθμό.

 

 

https://www.youtube.com/embed/duwEv_jDq3c

https://twitter.com/Conflicts/status/747877303053619201

https://twitter.com/dokuz8haber/status/747875174352044032

https://www.youtube.com/embed/K1hnC98g9OI

https://twitter.com/imgedengemi/status/747887345945411584

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ