Εκκλησία

Δεν αγγίζει ο Φίλης (ακόμα) την προσευχή!

Τη διαβεβαίωσή του ότι οι Μητροπολίτες και οι λοιποί κληρικοί θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τα σχολεία της περιοχής του έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης (φωτό), οπισθοχωρώντας σημαντικά από τις θέσεις που κατά καιρούς είχε εκφράσει.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ο κ. Φίλης απάντησε:

«Οι Μητροπολίτες στο πλαίσιο της άσκησης του ποιμαντικού και του κοινωνικού έργου τους δύνανται να επισκέπτονται τα σχολεία της περιοχής τους. Το ΥΠΕΠΘ έχει υπογράψει σειρά μνημονίων και προγραμμάτων συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Συνεργασία

«Η είσοδος των κληρικών στα σχολεία πραγματοποιείται πάντοτε σε συνεργασία και συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων, χωρίς όμως να παραβλάπτεται η ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και η όλη λειτουργία των σχολείων».

Επιπλέον, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πρωινή προσευχή στα σχολεία, ο κ. Φίλης τόνισε ότι βάσει της Φ. 200.21/16/139240/26-11-77 εγκυκλίου, η οποία βρίσκεται σε ισχύ, «στην τόνωση του θρησκευτικού συναισθήματος των μαθητών, εκτός των άλλων, θα βοηθήσει η καθημερινή κοινή προσευχή, η οποία υποχρεωτικά πρέπει να γίνεται με την απαιτούμενη ευλάβεια κάθε μέρα, πριν από την έναρξη των μαθημάτων, σε κοινή συγκέντρωση μαθητών και διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου, καθώς και ο εκκλησιασμός των μαθητών».

dimokratia.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ