Σχιζοφρένεια: Οι άθεοι ζητούν δίωξη Αμβρόσιου για την μήνυση κατά της παρέλασης ομοφυλοφίλων Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2016, 3:01 μμ

Τη δίωξη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου με αφορμή τη μήνυση του Ιεράρχη κατά των διοργανωτών της παρέλασης των ομοφυλοφίλων Θεσσαλονίκης για τη βλάσφημη αφίσα με τον Εσταυρωμένο ζητάει η Ένωση Αθέων.


Συγκεκριμένα σχολιάζει:

«Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;

Την για άλλη μια φορά απόδειξη πως ο επίσκοπος Αιγιαλίας είναι αληθινός αντιπρόσωπος της “θρησκείας της αγάπης” (Ο Χριστός όμως σιχαίνεται τους Σοδομίτες! Έστειλε φωτιά από τόν ουρανό και τους κατέκαυσε!);
Την επιβεβαίωση πως ισχύουν ακόμα διακρίσεις κατά συμπολιτών μας επειδή η Πολιτεία δεν έχει διαχωριστεί και επηρεάζεται από αυτή την “αγάπη”;

Το ότι ο άγιος πατέρας δεν πολυασχολήθηκε να επαληθεύσει την πραγματική αφίσα του Thessaloniki Pride;
Το ότι ακόμη κι αν η επίμαχη αφίσα με τον εσταυρωμένο ήταν η επίσημη θα αποτελούσε προϊόν καλλιτεχνικής έκφρασης που δεν είναι έγκλημα και προστατεύεται στα πολιτισμένα κράτη (εκτός από ελάχιστα που ακόμα έχουν απολιθωμένα άρθρα βλασφημίας στον ποινικό τους κώδικα).


Μια απορία: Γιατί ο επίσκοπος “ελπίζει ότι η Δικαιοσύνη θα αρθή στο ύψος των περιστάσεων”; Δεν είναι σίγουρος; Υπήρξε περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν όπου η Δικαιοσύνη δεν ήρθη στο ύψος των περιστάσεων και αγνὀησε πραγματικά και αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα όπως παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου και κατάχρηση θρησκευτικού αξιώματος;»

amvrosios1Σύμφωνα με την Ένωση εν λόγω αφίσα, που προκάλεσε τη μήνυση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ωστόσο, δεν είναι η επίσημη αφίσα της διοργάνωσης του Thessaloniki Pride, αλλά μια αφίσα που δημιούργησε κάποιος ιδιώτης για τη διοργάνωση. Η επίσημη αφίσα είναι αυτή:

13406957_998842580222953_1766008532002711566_n

ekklisiaonline.gr