Οι Μυκήνες υποδέχτηκαν την Παναγία του Καζάν

Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2016, 8:17 πμ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια έλαβε χώρα η υποδοχή της αντιγράφου Εικόνος της Παναγίας τον Καζάν  από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου  Καλλίνικο  τον εφημέριο της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Μυκηνών π. Ανδρέα Βλαχιώτη ,τον ιερό κλήρο και τον πιστό λαό της ενορίας και των γύρω περιοχών στα προπύλαια της Κωμοπόλεως των χρυσών Μυκηνών .


Εν συνεχεία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή από την κεντρική οδό και κατέληξε στο Ναό όπου την ενθρόνισαν σε όμορφο προσκυνητάρι μέσα στο Ιερό Βήμα.

Κατόπιν τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου  Καλλίνικου ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

Προς προσκύνηση  τέθηκε  και τεμάχιο της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πιστών.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τον Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μιχαλόπουλου, Πρωτοσύγγελου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο λόγο , συλλειτουργούντων των Ιερέων.


Στην υποδοχή της εικόνας παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Χρήστος Πετσέλης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δελής.

epidaurou_mikines5 epidaurou_mikines2 epidaurou_mikines3 epidaurou_mikines4 epidaurou_mikines6