Κόσμος

To ISIS σφυροκόπησε την αεροπορική βάση Tiyas Τ-4 και κατέστρεφε 4 ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 και 20 φορτηγά; - Διαψεύδει η Ρωσία - Δείτε τις εικόνες

To BBC δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες τις οποίες απέκτησε από το γνωστό για τη σχέση του με τη CIA, Stratfor, και δείχνουν την καταστροφή τεσσάρων ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24 και είκοσι φορτηγών στην στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση Tiyas (T4) στην κεντρική Συρία.

Η βάση αυτή είχε χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα κατά την διάρκεια της απελευθέρωσης της Παλμύρας.

Στις 10 Μαΐου το ISIS σφυροκόπησε την αεροπορική βάση Tiyas με πυροβολικό και ρουκέτες ενώ είχε καταφέρει να φτάσει 8 χλμ βορειοδυτικά της βάσης.

To Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αρνείται το περιστατικό και τονίζει πως δεν υπάρχει απώλεια υλικού ή προσωπικού.

"Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του ISIS. Προσπάθησαν να πουλήσουν αυτές τις "πληροφορίες" δέκα ημέρες πριν" αναφέρει.

"Όσο αφορά τις φωτογραφίες με τα καμμένα αεροσκάφη, τις μηχανές και τους κρατήρες αυτά υπήρχαν για πάνω από ένα μήνα και είναι το αποτέλεσμα σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των ισλαμιστών των τρομοκρατικών ομάδων" πρόσθεσε.

Πάντως και το Fox News πιστεύει πως πρόκειται για ατύχημα σύμφωνα με πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ανεξάρτητα από το αν το ISIS κατάφερε ένα τέτοιο πλήγμα, είναι γεγονός πως οι ισλαμιστικές ομάδες έχουν ενισχυθεί αρκετά και γι αυτό η Ρωσία ξαναρχίζει τους βομβαρδισμούς αναμένοντας την άφιξη του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ".

Δείτε τις εικόνες

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...