Εθνικά θέματα

Κων. Φράγκος: “Δεν πάει άλλο”! Άρθρο καταπέλτης για την εθνική καταστροφή διαρκείας.

Του Κων. Φράγκου

Οι κακοί ιόντες εις τας αρχάς
οκόσω αν μάλλον ανάξιοι εόντες,
Τοσούτω ανακηδέες (αδιάφοροι) γίγνονται
και αφρούνης και θράσεος πίπλανται (φουσκώνουν)
Δημόκριτος

Τα διαδοχικά γεγονότα περί την Οικονομία και την ‘Αμυνα, τους δύο πυλώνες του Κράτους που η κατάσταση τους είναι από προβληματική έως απελπιστική, λόγω της αποδεδειγμένης, πλέον, ανεπάρκειας και ανικανότητας των πολιτικών, έχουν προκαλέσει εξαιρετική οργή, ανησυχία, ανασφάλεια και φόβο στον Ελληνικό Λαό. Η οσμή της παρακμής είναι διάχυτη στον Ελληνικό χώρο και έχει φθάσει στα αρπακτικά ρουθούνια των γειτόνων. Οι ‘Ελληνες πολιτικοί που κατέστρεψαν την χώρα και λαδώνονταν συστηματικά από τη SIEMENS, επιμένουν σήμερα να πρωταγωνιστούν στην πολιτική κονίστρα επιδιώκοντας ξανά την κατάληψη  και νομή της Εξουσίας. Η επικρατούσα ατιμωρησία και ασυδοσία συναποτελούν ένα ακραίο φαινομενο σήψης, παρακμής και φυματίωσης των θεσμών και της ικανότητας της Χώρας να σταθεί στο πόδια της χωρίς να επειλείται καθημερινώς από  ακόρεστους δανειστές και κακούς γείτονες. Ζούμε, πλέον, χωρίς αξιοπρέπεια.

Υπάρχει, έστω ένας πολίτης, σήμερα που αμφισβητεί ότι ο πολιτικός κόσμος, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι αναξιόπιστος, ανεπαρκής, άρπαγας, ακόρεστος στην ληστεία του Δημοσίου και το σύνολο συναποτελεί μία ομάδα η οποία, πολύ σωστά, έχει χαρακτηρισθεί ως κλεπτομανής συντεχνία; Αμφισβητεί κανείς τον κυνισμό τους; Θαυμάστε τους ψευδολόγους:

  • 2002 Κ. Σημίτης: Η Χώρα μεγαλουργεί (πνιγμένη στη διαφθορά, λεηλατούμενη, δανειζομένη ασυστόλως και αγοράζουσα αμφιλεγόμενα, αλλά πάντοτε υπερκοστολογημένα, οπλικά συστήματα) και οργανώνει ΟΑ!
  • 2007 Κ. Καραμανλής: Η Οικονομία μας είναι τεθωρακισμένη (Με φοβερά ανοίγματα)
  • 2009 Γ. Παπανδρέου: λεφτά υπάρχουν. Και σε  λίγες ημέρες (10/12/09): «Η Χώρα μας είναι διαβρωμένη απο τη διαφθορά!» Και της δίνει μιά και τη χώνει πιό βαθειά!
  • 2012 Α. Σαμαράς: success story!
  • 2014 Α. Τσίπρας: Καταργώ τα  μνημόνια, τα αυτοκίνητα των βουλευτών, τον ΕΝΦΙΑ. Το αίσχος των μετακλητών θα εξαλειφθεί.

Κι από κόντά τους ο λοιπός θιάσος των ανίκανων, των χρεωκοπημένων στην πράξη, έχουν εξαντλήσει τα όρια της εξαπάτησης.

Ας ρίξουμε μία σύντομη ματιά στα κυριότερα, τελευταία, γεγονότα:

  • Παρέμβαση των ΗΠΑ στο Αιγαίο για κατευνασμό της προκλητικής επιθετικότητας των Τούρκων. Αμφισβητούν την ελληνικότητα 17 νησίδων. Θα κάνουν το ίδιο για την Μύκονο σε λίγο. «Η διαχείριση της έντασης στο Αιγαίο γίνεται με θεατρικούς όρους» επισημάνουν τα ΝΕΑ (04.05). Η πολιτική εξουσία πρωτοτυπεί πάλι δηλώνοντας «Αντιμετωπίζουμε τα συμβάντα με ψυχραιμία, αξιοπρέπεια και προσοχή». Ουδέν έτερον. Τι να την κάνει κανείς την «αξιοπρέπεια» χωρίς διαθεσιμότητα των μαχητικών μέσων;
  • Αφγανοί, Ιρακινοί, Μαροκινοί κα «φιλοξενούμενοι» στην ταλαίπωρη αυτή Χώρα κλείνουν, επί μήνες την σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη απαγορεύοντας την διακίνηση εμπορευμάτων. Εκατομμύρια η ζημιά των, αγρίως φορολογούμενων, Ελλήνων. Ουδείς συγκινείται. Τμήμα της Χώρας υπό κατάληψη πέραν την παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές.
  • Στενότατος συνεργάτης τ. Πρωθυπουργού αποδεικνύεται λαμόγιο της διαπλοκής.
  • Οι ΕΔ στερούνται βασικών ανταλλακτικών για την αξιοποίηση και ενεργοποίηση υπάρχοντων πολεμικών μέσων.
  • Το Δημόσιο κατακλύζεται από πληθώρα κομματόκυνες ένιοι των οποίων λαμβάνουν μισθούς μεγαλύτερους των Στρατηγών, Ναυάρχων κλπ.
  • Από τα 220δις των δανείων που δόθηκαν στους Γεωργομπένηδες το 2012 με το α’ μνημόνιο για τη σωτηρία της Χώρας μόνο το 5% διατέθηκε στη Χώρα. Το υπόλοιπο έτρεξαν, γρήγορα-γρήγορα, να το δώσουν στις ξένες Τράπεζες που θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν τμηματικά. Ταυτόχρονα, παραχωρήθηκε στους δανειστές μέρος της Εθνικής Κυριαρχίας! Σώθηκαν οι Τράπεζες των «φιλαράκων» δανειστών αντί να σωθεί η Χώρα!
  • Οι βουλευτές, εξακολουθούν να είναι 300, με την Βουλή να τους διαθέτει αυτοκίνητο, να λαμβάνουν συντάξεις και αποδοχές αυξημένες και να απαλλάσονται της φορολογίας του 70% του εισοδήματος τους.
  • Οι αποδοχές ΠτΔ (373.000 ετησίως), υψηλόβαθμων του Δημοσίου παραμένουν ανέγγιχτες ενώ η Πορτογαλία τις μείωσε κατά 50%.
  • Δεκάδες εκατ. διετέθηκαν ως δάνεια από Αγροτράπεζα σε ημέτερους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (2000-2010) και ουδείς ελέγχεται.
  • Ισχύει ακόμη το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος που καλύπτει τις ληστείες Υπουργών.
  • Το όργιο λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων συνεχίζεται, οι δράστες είναι γνωστοί, αλλά ουδείς επεμβαίνει να τους ενοχλήσει.

Αυτή λοιπόν η κλεπτομανής συντεχνία δεν έχει το στοιχειώδες θάρρος και υπευθυνότητα να μας εξηγήσει τα παρακάτω:

  • Στο φιάσκο της ‘Υμιας, που υπήρξε  πρόλογος των σημερινών γεγονότων του Αιγαίου, δεν υπήρξαν υπεύθυνοι; Ο τέως Πρωθυπουργός δήλωνε, περίλυπος, ότι υπήρξε «έλλειμα δυνάμεως». Ποιός το δημιούργησε; Ο Θεός Ρα; Ο κυνισμός των πολιτικών στην περίπτωση, έφθασε στην ακρότητα να τιμηθεί ο μέγας υπεύθυνος,  μεταθανατίως, ως μέγιστη εθνική προσωπικότης!
  • Στην απάτη του Χρηματιστηρίου από τους Σιμητόγιαννους δεν υπήρξαν υπεύθυνοι; (65δις έκαναν φτερά).
  • Πως φθάσαμε στην σημερινή οικονομική κατάρρευση όπου 1,5 έλληνες ζούν κάτω από το όριο της φτώχιας, οι άνεργοι είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν κατακρεουγηθεί, η Χώρα λοιδωρείται διεθνώς; Ποιοί τα φάγανε; Γιατί έγιναν αυτοί οι ογκώδεις δανεισμοί;
  • Αναζητήθηκαν οι υπεύθυνοι της εγκατάλειψης των οπλικών συστημάτων επί Κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Αντωνομπένηδων;
  • Το 2008, ο τότε εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τράα ενημερώνει τον Πρόεδρο της ΤτΕ κ. Προβόπουλο ότι σημειώνεται καλπάζουσα αύξηση του χρέους. Ο κ. Π. ενημερώνει με την σειρά του τον κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι από κοινού, λένε στον κ. Π. να συστήσει στον κ. Τράα να κάνει «γαργάρα» την υπόθεση.
  • Ελέγχθηκε η, κατά την τελευταία 5ετία, καταλήστευση των αντισταθμιστικών;
  • Υπάρχει σήμερα ικανοποιητικός βαθμός αποτροπής, διαθεσιμότητας μέσων, υψηλό φρόνημα των στελεχών που τους λεηλάτησαν, ασυνείδητα, μισθούς και συντάξεις;

Αν υπήρχε στοιχειώδες Ελληνικό Κράτος πάμπολλοι πολιτικοί που σήμερα προβάλλονται ως Σωτήρες θα έπρεπε να έχουν καθήσει σε εδώλια  μιας Ελληνικής Νυρεμβέργης, να έχουν καταδικασθεί.

Τι είπαν γι’αυτούς

  • Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Ισως να καταρρεύσουν ακόμη και στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξάγουν πόλεμο.

Π. Κονδύλης – Θεωρία Πολέμου 1995

Η θεωρία του μεγάλου φιλόσοφου επαληθεύθηκε πλήρως σε ένα χρόνο, στην κρίση της ‘Υμιας. Κατέρρευσαν αλλά ουδείς τιμωρήθηκε.

Το ίδιο συνέβη αργότερα, το 2011 όταν κατέρρεε η Οικονομία. Κατέρρευσαν, μοιραίοι και ανίκανοι.

  • Ελλάς: Χώρα με Αρχηγούς Κομμάτων που κανένας ευφυής πολίτης δεν θα τους εμπιστευόταν τη διαχείριση ενός περιπτέρου.

Χρ. Γιανναράς (Καθ. 17/01/16)

  • Οι Ελληνες πληρώνουν τα λάθη ενός ολόκληρου διεφθαρμένου συστήματος και όχι μιάς ή δύο Κυβερνήσεων.

Ζ.Κ. Γιουνκέρ, Πρόεδρος ΕΕ

– Σε πολλές χώρες υπάρχει διαφθορά αλλά καμμία τουλάχιστον την Ευρώπη δεν είναι διεφθαρμένη όσο η Ελλάδα.

Ρ. Σίκατσεκ, Αξιωματούχος SIEMENS

– Οι ανεύθυνες πολιτικές οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την Οικονομία, και την ‘Αμυνα της Χώρας τους για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα.

Βολφ Σοϊμπλε

– Η Ελληνική πολιτική Ηγεσία επέδειξε λυσσασμένο αλκοολισμό στα δάνεια και ενθάρρυνε τους λωποδύτες δανειστές.

Κον-Μπεντίτ, Ευρωβουλευτής

Εξ ιδίων τα βέλη

  • Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Χώρας σήμερα είναι ότι οι Ελληνικές Κυβερνήσεις έχουν απωλέσει, εντελώς, την αξιοπιστία τους σε Εξωτερικό και Εσωτερικό.

Κυρ.  Μητσοτάκης (SKY 02/02/16)

  • ‘Εγιναν επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου όχι  λάθη, αλλά εγκλήματα.

Βάσω Παπανδρέου

τ. Υπουργός/ΠΑΣΟΚ

      – Στη Βουλή εκλέγομαι από το 1961 και είμαι σε θέση να πώ ότι κάθε Βουλή είναι

χειρότερη από την προηγούμενη.

Γιάννης Βαρβιτσιώτης

  • Σήμερα οι πολιτικοί, σε όλα τα κόμματα, είναι χαμηλωτάτου επιπέδου, διαχειριστές πολυκατοικίας.

Μίμης Ανδρουλάκης

Τελευταία στοιχεία

  • Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, οι πολιτικοί δεν λαμβάνουν ποσοστό αξιοπιστίας πάνω από 10-15%, ενώ στο ερώτημα «ποιόν προτιμάτε ως Πρωθυπουργό;» η απάντηση του 40-50% είναι ΚΑΝΕΝΑ.
  • Σε έρευνα της Εφημερίδας Καθημερινής (17/04/16) το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει πως αισθάνεται οργή και αηδίά για τους βουλευτές και μόνο 11% σεβασμό! Η απαξίωση αυτή αγγίζει και τον Πρωθυπουργικό θεσμό αφού μόνο ένας στους τέσσερις δηλώνουν ότι αισθάνονται σεβασμό γι’ αυτόν!
  • Προγράμματα μικρο εξοπλισμών που εγκρίθηκαν πανηγυρικώς με κλαρίνα και τύμπανα, το 2013 και 2014 από την Βουλή, προς εξαπάτηση, μπήκαν στο ψυγείο την επομένη μειώνοντας ακόμα περισσότερο την αμυντική ικανότητα.

Συμπεράσματα

  • Η πολιτική ανεπάρκεια αποκλείει την ανάκαμψη.
  • Η άμυνα, η αποτροπή πρέπει να ενισχυθεί με ρεαλιστικά μέτρα που θ’αφορούν στο υλικό και το φρόνημα των στελεχών. Με θεατρινισμούς, λιτανείες, θρησκοληψίες, πομφολογώδεις δηλώσεις και ψευδοηρωϊσμούς δεν γίνεται τίποτε.Η γύμνια είναι κραυγαλέα!
  • Στοιχειώδη μέτρα οπως η μείωση του αριθμού των βουλευτών, η κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων (Ελληνικό φαινόμενο), η κατάργηση διάθεσης οχημάτων σε βουλευτές και οι περικοπές των μισθών των Αξιωματούχων από ΠτΔ μέχρι βουλευτές-Δημάρχους κλπ πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, ΠΑΡΑΥΤΑ.
  • Τα ένοχα κόμματα και οι έχοντες μακράν-θολή ιστορία πολιτευτές πρέπει να φύγουν ταχύτατα. Είναι εντελώς εξωφρενικό να προβάλλεται ένα Κόμμα, σήμερα, ως Σωτήρας το οποίο βαρύνεται με πλήθος σκανδάλων και χρηματοδοτείτο από τη SIEMENS και η Πρόεδρος του λαμβάνει σύνταξη από Τράπεζα στην οποία ουδέποτε εργάσθηκε.
  • Η οικονομική αποδυνάμωση της Ελλάδος και ο εγκλωβισμός της σε μία παρατεταμένη κρίση, λόγω, ακριβώς, της ανεπάρκειας των πολιτικών, που φαίνεται ακόμη χωρίς διέξοδο και η οποία επηρεάζει σημαντικώτατα και δραματικά την αμυντική της ικανότητα, εκτιμάται ως μεγάλη ευκαιρία στην Τουρκία ν’αυξήσει τη βουλιμία της με αρπαγή περιοχών στο Αιγαίο. Πρέπει να δοθεί ταχέως  λύση.

Η παρούσα Κυβέρνηση έχει ακόμα περιθώρια να κινηθεί για την αναδόμηση της αποτροπής, για την προστασία της αξιοπρέπειας του Ελληνα που είναι, ήδη, κακοποιημένη. Αν δεν το κάνει ανοίγει τις κερκόπορτες για οδύνες. Θα καταταγεί και αυτή στην κατηγορία των προκατόχων της δωσιλόγων και θα βλάψει τη Χώρα.

ΣΗΜ. 1

  • Το μπαχαλοειδές της εσωτερικής κατάστασης καταγράφεται με το γεγονός ότι από τους 14 συλληφθέντες καταστροφείς της Κυριακής 8/5 μόνο τρείς (3) είναι ‘Ελληνες.
  • ‘Οπως από τους 78, συλληφθέντες στις Σκουριές οι 60 ήσαν αλλοδαποί. Πλήρως κατοχή της Χώρας…
  • Ο τ. Πρόεδρος του ΙΚΑ κ. Νεκτάριος, απολαυστικός, εξέθεσε στον κ. Τσίμα (SKY 10/05) περί τα της εισβολής του Αττίλα (ΠΑΣΟΚ) και Τσέγκις Χαν (ΝΔ) στα ταμεία με τις πρόωρες συντάξεις, τους χιλιάδες «ανάπηρους», «τα βαρέα επαγγέλματα» και την υπονόμευση στο Ασφαλιστικό. Τώρα οδύρονται….

2. – ‘Ελεγξε κάποιος τον κ. Πάκη Παυλόπουλο που διόρισε, παρανόμος, χιλιάδες «ημετέρων» στο Δημόσιο και συνέβαλε, τα μάλα, στη σημερινή κατάντια της Χώρας; Αντίθετα, η Αριστερή Κυβέρνηση τον έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!

– ‘Ελεγξε κάποιος τον «Ολυμπιονίκη» κ. Ε. Βενιζέλο που «έπνιξε» επί 11 μήνες την λίστα Λανγκάρτ με τις ευλογίες του ΓΑΠ; Αντίθετα, το κόμμα του τον έχρισε Αρχηγό!

– ‘Ελεγξε κανείς τον απερίγραπτο κ. Φ. Πετσάλνικο που διόρισε, εν μία νυκτί, 238 «ημετέρους» στη Βουλή; Αντίθετα, ο εξωφρενικός ΓΑΠ προσπάθησε να τον κάνει Πρωθυπουργό. Και τώρα η Πολιτεία του διαθέτει πολυτελές γραφείο στη Βουλή και έξι μετακλητούς και τρείς φρουρούς να φυλάνε αυτόν τον αδάμαντα.

3. Είναι κανόνας στην ανθρώπινη ιστορία. Δεν υπάρχει περίπτωση κοινωνίας που ανέκαμψε από παρακμιακό λήθαργο και διαλυτικό εκπεσμό, χωρίς να λειτουργήσει η Νέμεσις.

(Χρ. Γιανναράς, Καθ. 15/05/16)

Militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...