Αρχείο

EKTAKTO: "Κεραυνοί" Ρωσίας για Τουρκία: "Στην φυλακή θέλουμε τον Ρ.Τ.Ερντογάν και την συμμορία του"

H εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε στο Facebook τις πληροφορίες περί ετοιμότητας παραίτησης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αν αποδειχτεί ότι η Άγκυρα έχει δεσμούς με τους τρομοκράτες του ISIS.

"Αυτό έπρεπε να είχε γίνει μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία. Και για το ISIS δεν αρκεί μόνο η παραίτηση αλλά η φυλακή" είπε η Μ.Ζαχάροβα.

Εδώ η ανάρτηση της Μ.Ζαχάροβα

 

Νωρίτερα ο Μ.Τσαβούσογλου είχε πει ότι θα παραιτούνταν αν υπήρχαν αποδείξεις για σχέσεις του ISIS με την Άγκυρα απατώντας έτσι στις δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι ένα μεγάλο τμήμα των συροτουρκικών συνόρων ελέγχεται από το ISIS με την βοήθεια της Άγκυρας.

Στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην Βιέννη για την Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Συρία ο Μ.Τσαβούσογλου είπε στον Σ.Λαβρόφ ότι διαφωνεί με τους ισχυρισμούς περί ανάμιξης της Τουρκίας στις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ISIS.

"Είσαι σοβαρός διπλωμάτης και ένα πολύ έμπειρος διπλωμάτης ανάμεσα μας. Δεν πρέπει να βασίζεσαι σε τέτοιους επιπόλαιους ισχυρισμούς" είπε ο Τσαβούσογλου στον Λαβρόφ κατά την διάρκεια της συνάντησης  η οποία ήταν σε ζωντανή μετάδοση σε ξεχωριστό δωμάτιο από άλλους διπλωμάτες.

"Είμαι έτοιμος να παραιτηθώ αν έχεις οποιοδήποτε στοιχείο ότι η Τουρκία βοηθά το ISIS αλλά αν δεν μπορείς να το αποδείξεις τότε σε προσκαλώ στην Αττάλεια ως επισκέπτη για το υπόλοιπο της ζωής σου" πρόσθεσε.

Και ο Ρ.Τ.Ερντογάν με την σειρά του απέρριψε τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί σύνδεσης του ISIS με την Τουρκία...

Αυτός ήταν ένας πραγματικά κεραυνός για την Τουρκία από την Ρωσία.

Όταν ένας διπλωμάτης όπως η Μ.Ζαχάροβα δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, καταλαβαίνουμε τι έρχεται για την Τουρκία...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ