Κόσμος

Τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά το Χαλέπι - 45 ισλαμιστές νεκροί - Κοινή επιχείρηση Τουρκίας-ΗΠΑ

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, 45 τρομοκράτες του ISIS σκοτώθηκαν από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και αεροπορικά πυρά του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του ISIS σε μια κοινή επιχείρηση που μοναδικό στόχο είχε να δείξει ότι η Άγκυρα μάχεται σκληρά κατά των ισλαμιστών!

«Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων καταστράφηκαν 5 θέσεις άμυνας και ένας όλμος του ISIS», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Oι επιχειρήσεις έγιναν στις περιοχές Dudiyan, Chakka, Jariz, Baragidah, Kafrah, Kara Köprü και Yahmul.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα «εκκαθάριζε» την Συριακή πλευρά των συροτουρκικών συνόρων από το ISIS όπως σας ενημερώσαμε και στο άρθρο μας Ρ.Τ.Ερντογάν : «Έδωσα εντολή στον Στρατό να προετοιμαστεί για χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία»

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ακολούθησαν τους συνεχόμενους βομβαρδισμούς της τουρκικής συνοριακής πόλης Κίλις με όλμους και ρουκέτες από τον ISIS, τις τελευταίες εβδομάδες.

«Εκτελούμε όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες ώστε να εκκαθαρίσουμε την απέναντι μεριά των συνόρων, λόγω του προβλήματος στην Κίλις», δήλωσε ο Ερντογάν κατά την Daily Star.

H Tουρκία είναι μέλος του υπό των ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κρατών που πολεμούν τον ISIS, ενώ έχει παραχωρήσει στις ΗΠΑ αεροπορική βάση στα νότια της χώρας για τις αεροπορικές τους επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η Τουρκία προσπαθεί να δώσει την εντύπωση πως συνεργάζεται με τον "Συνασπισμό κατά του ISIS" από τις ΗΠΑ ώστε να εισέλθει νόμιμα στο συριακό έδαφος.

Μέχρι στιγμής διεξάγει ανταρτοπόλεμο και αναγνωριστικές επιδρομές  συλλογής πληροφοριών μέχρι να δει μπορεί αν εισβάλει χωρίς να υποστεί πανωλεθρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ