Κόσμος

Φρίκη και αποτροπιασμός: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με χιλιάδες θύματα του ISIS στη Συρία (vid)

To αραβόφωνο τμήμα του RT Arabic ταξίδεψε 50 χλμ βόρεια από την πρωτεύουσα του ISIS, Ράκκα, όπου βρέθηκε μαζικός τάφος αθώων πολιτών που εκτελέστηκαν από τους τρομοκράτες.

Οι ισλαμιστές του ISIS που έλεγχαν την πόλη Suluk πριν οι κουρδικές δυνάμεις YPG την απελευθερώσουν, πέταξαν τα σώματα από ένα φαράγγι λέει τοπικός Κούρδος διοικητής στο RT.

"Μόλις φτάσαμε για να απελευθερώσουμε την περιοχή, συναντήσαμε Κούρδους και Άραβες και ρωτήσαμε για τα εγκλήματα του ISIS. Ανακαλύψαμε χιλιάδες πτώματα αθώων θυμάτων στο φαράγγι" είπε ο Mohamed Jirkis.

«Έφερναν όσους ήταν ακόμα ζωντανοί στο γκρεμό, τους έδεναν τα μάτια και πυροβολούσαν πάνω από τα κεφάλια τους για να τους φοβίσουν. Τότε εκείνοι έτρεχαν τρομαγμένοι και έπεφταν στο γκρεμό. Έφερναν και πτώματα άλλων, καλυμμένα με κουβέρτες και τα πετούσαν και αυτά», είπε ο κάτοικος της Σουλούκ.

«Απόδειξη είναι τα οστά και το αίμα που υπάρχει εκεί. Κανείς δεν ξέρει πόσο βαθύ είναι το φαράγγι», πρόσθεσε, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται ομαδικοί τάφοι με θύματα τζιχαντιστών, καθώς ο συριακός στρατός τον περασμένο Απρίλιο εντόπισε στην Παλμύρα έναν ακόμα με δεκάδες νεκρών, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.

Έπειτα από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί ή είχαν βασανιστεί άγρια πριν εκπνεύσουν.

Το ISIS μεταχειρίζεται με τον ίδιο τρόπο ακόμη και δικούς του μαχητές. Έχει θάψει ζωντανούς δεκάδες μαχητές του γιατί είχαν φύγει από το πεδίο της μάχης σε μια αντεπίθεση της ιρακινής κυβέρνησης στην Νινευή.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DxONVQwpxog]

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης