Εθνικά θέματα

Το Y/B «Ματρώζος» (S-122) και η κανονιοφόρος "Κραταιός" σε μόνιμη περιπολία σε Καστελόριζο και Οινούσσες - Δείτε βίντεο και εικόνες

Συνεχείς περιπολίες από την κανονιοφόρο Κραταιός (P269) κλάσης Μαχητής στις Οινούσσες και το νεότερο σκάφος του Πολεμικού μας Ναυτικού, υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S122), το οποίο σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού "φωτογραφήθηκε" στην Μεγίστη αμέσως μετά τις τουρκικές προκλήσεις που σας αναφέραμε στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Εσπευσμένα το Y/B «Ματρώζος» (S-122) στην Μεγίστη – Η Άγκυρα «κλειδώνει» την Ελληνική και Κυπριακή υφαλοκρηπίδα – Δείτε εικόνες .

Η κανονιοφόρος Κραταιός (P 269) κλάσης Μαχητής έχει εκτόπισμα 595 τόνους και διαθέτει ένα πυροβόλο OTO MELARA 76/62 των 76 χλστ, ένα πυροβόλο Bofors 40/70 των 40 χλστ και δύο πυροβόλα Rheinmetall των 20 χλστ όμως το περιπολικό σκάφος Γαύδος (ΛΣ 090) κλάσης Stan Patrol 5509 και εκτοπίσματος 430 τόνων είναι άοπλο.

Στην περιοχή των Οινουσσών βρίσκεται και η κανονιοφόρος Αήττητος (P 268), το περιπολικό σκάφος Αγ. Ευστράτιος (ΛΣ 080) κλάσης Sa’ar 4 εκτοπίσματος 450 τόνων εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο OTO Breda 30/70 των 30 χλστ στην πλώρη και δύο πολυβόλα των 12,7 χλστ εκατέρωθεν της υπερκατασκευής του πλοίο αλλά και μικρότερου μεγέθους τύπου Panther 57 MK.I του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η Άγκυρα ετοιμάζει επιδιώκει θερμό επεισόδιο όσο διάστημα το ΝΑΤΟ θα παραμείνει στο Αιγαίο ώστε να διεθνοποιήσει τις επιδιώξεις της και να αρπάξει νέες γκρίζες ζώνες.

To το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από τον AegeanHawk.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jel0IkL9HzY]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ