Κοινωνία

Σπιτική μαρμελάδα αχλάδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα έγινε μαρμελάδα και συνοδεύει το πρωινό σου!

Θα χρειαστείς

  • 2 κιλά αχλάδια
  • 5 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1/2 λεμόνι

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνεις τα αχλάδια κομμένα σε κυβάκια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνεις το μείγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιείς την μαρμελάδα στο μπλέντερ. Προσθέτεις τη ζάχαρη και ξαναβάζεις την κατσαρόλα στη φωτιά. Την αφήνεις να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά και μόλις αρχίσει να πήζει είναι έτοιμη.

 enallaxnews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ