Κόσμος

Ρωσία και Ινδία συμφώνησαν για την ανάπτυξη μαχητικού 5ης γενιάς βασισμένο στο PAK-FA - Δείτε στο βίντεο το FGFA

Στο στάδιο διαπραγμάτευσης βρίσκονται Ρωσία και Ινδία για συμβόλαιο ανάπτυξης του ρωσο-ινδικού μαχητικού FGFA, το οποίο θα υπογραφεί τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την ινδική εφημερίδα The Tribune η οποία επικαλέστηκε πηγές από το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας.

Το συμβόλαιο αφορά την δεύτερη φάση ανάπτυξης του μαχητικού.

Το πρώτο συμβόλαιο που αφορούσε τον σχεδιασμό του πρωτοτύπου μαχητικού, υπογράφηκε το 2010, ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2013 με κόστος 295 εκ. δολάρια.

Για δύο χρόνια ακολούθησαν εργασίες ρύθμισης των διάφορων οργάνων του μαχητικού.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η δεύτερη φάση, διάρκειας 7 χρόνων, θα περιλαμβάνει την έρευνα και ανάπτυξη του μαχητικού, που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις απαιτήσεις της ινδικής πλευράς, με το κόστος να φτάνει τα 4 δισ. δολάρια.

Το μαχητικό χρησιμοποιεί ρωσικούς κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας που παρέχουν υπερηχητική ταχύτητα, σύστημα ραντάρ με σφαιρική ορατότητα, ενώ στην μαζική παραγωγή θα αφήνει μικρότερο ίχνος ραντάρ από το πρωτότυπο.

Η βάση κατασκευής για το FGFA ήταν το ρωσικό μαχητικό T-50 πέμπτης γενιάς που κατασκευάστηκε από το σχεδιαστικό γραφείο Sukhoi.

Η Ινδία θα καταβάλει το 40% των εξόδων κατασκευής. Συνολικά η Ινδία ενδιαφέρεται για την αγορά 200 τέτοιων μαχητικών.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει το προηγούμενο άρθρο μας Τρεις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας-Ινδίας θα γίνουν το 2016 στον απόηχο της μεγαλύτερης εξοπλιστικής συμφωνίας των δύο χωρών .

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_apO2y9cRWo]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές