Κόσμος

Ρωσία: "Αποσύραμε 30 μαχητικά μας από την Συρία - Όλα τα Su-25 επέστρεψαν στις βάσεις τους"

Σύμφωνα με το επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Στρατηγό Igor Konashenkov, περίπου 30 μαχητικά της ρωσικής  Αεροπορίας αποσύρθηκαν από την Συρία, αφήνοντας πίσω μόνο όσες δυνάμεις χρειάζονται για την συνέχιση του αγώνα εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων.

"Δείξαμε την απόσυρση των στρατευμάτων μας από την αεροπορική βάση Hmeymim. Αεροσκάφη μεταξύ των οποίων βομβαρδιστικά, επιθετικά και Su-25 έχουν μεταφερθεί. Ιδιαίτερα τα Su-25 έχουν αποσυρθεί πλήρως από την βάση," δήλωσε ο στρατηγός.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, περίπου 30 μαχητικά και αρκετό προσωπικό που ήταν υπεύθυνο για την συντήρηση του εξοπλισμού και την παράδοση των πυρομαχικών και άλλων υλικών, έχουν επιστρέψει στην Ρωσία.

"Αυτήν την στιγμή έχουμε μόνο τις ελάχιστες απαιτούμενες δυνάμεις για την διεξαγωγή της μάχης εναντίον των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων ISIS και al-Nusra. Σήμερα είδατε ότι τα μαχητικά μας εκτέλεσαν πτήσεις με σκοπό την καταστροφή των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων που λυμαίνονται τις περιοχές Raqqa, Arak και Deir ez-Zor", δήλωσε ο Konashekov σε δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση στο Χαλέπι, ο Στρατηγός τόνισε ότι μεγαλύτερο εμπόδιο που υπονομεύει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, είναι οι καθημερινές επιθέσεις στις κατοικημένες περιοχές του Χαλεπιού και των γύρω προαστίων από τους τρομοκράτες.

"Μόλις χθες 300 ισλαμιστές επιχείρησαν να πλήξουν τις θέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων κοντά στο Χαλέπι," πρόσθεσε ο Konashekov.

Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνεχείς επιθέσεις από τους τρομοκράτες καθυστερεί τις ειρηνευτικές διαδικασίες και διαταράσσει την ισχύουσα εκεχειρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία έχει σκοπό να προχωρήσει σε αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων των Su-24 και Su-25 ώστε να μπορούν να εξουδετερώσουν τα αντιαεροπορικά φορητά συστήματα manpads των ισλαμιστών.

Με΄τα την αναβάθμιση τους θα επιστρέψουν Συρία.

Προς το παρών το βάρος των επιχειρήσεων θα σηκώσουν τα πολεμικά ελικόπτερα Μil Mi-28, Ka-52.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ