Κοινωνία

Πρόσκρουση επιβατηγού πλοίου στην προβλήτα του λιμένα Πειραιά

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ »ΑΡΙΑΔΝΗ» Ν. Π. 11542, στην προβλήτα του λιμένα Πειραιά, κατά τον απόπλου του προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο για Χίο – Μυτιλήνη με 586 επιβάτες, 60 Ι.Χ., 60 Φ/Γ και 35 δίκυκλα, κατά την απομάκρυνσή του από την προβλήτα προσέκρουσε ελαφρά με το πρυμναίο δεξιό τμήμα του σε αυτήν.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση στα έξαλλα του πλοίου σε ύψος περί τα 2,5 με 3 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και η αποκόλληση της δέστρας της προβλήτας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Στη συνέχεια, κατόπιν παρέμβασης του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το »ΑΡΙΑΔΝΗ» επέστρεψε στον οικείο λιμένα, όπου του επιβλήθηκε απαγόρευση απόπλου μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Το πλοίο απέπλευσε τελικά στις 01:39 προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, μετά από τη διενέργεια επιθεώρησης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης.
Προανάκριση διενεργείται από το Α” Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ