Κόσμος

Πολεμικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Β.Πούτιν για την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Ρουμανία - Τί είπε στον Ν.Ρογκόζιν


Πολεμικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Β.Πούτιν με θέμα την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Ρουμανία ενώ φάνηκε πολύ "ορεξάτος" καθώς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, επέπληξε τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Ντμίτρι Ρογκόζιν για την εμφάνισή του ζητώντας του να δέσει την γραβάτα του.

Συνάντηση με μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας είχε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Προέδρου, Ντμίτρι Πέσκοφ.

«Ο Β. Πούτιν ενημέρωσε τα μόνιμα μέλη του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας για τα βασικά αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με ανώτερα στελέχη του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και εκπροσώπους αμυντικών βιομηχανιών», δήλωσε ο Πέσκοφ.

«Εκτός απ’ αυτά, μετά τις δηλώσεις του Προέδρου ακολούθησε συζήτηση για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την εξασφάλιση της στρατηγικής ισορροπίας και της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, εν όψει της διαδικασίας ανάπτυξης της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ».

Η ατζέντα των συζητήσεων περιλάμβανε εκτός των άλλων εγχώρια ζητήματα, κυρίως οικονομικής φύσης.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τις εκλογές.

Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων και, ο Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η εκπρόσωπος της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιγιένκο, ο εκπρόσωπος της Κάτω Βουλής Σεργκέι Ναρίσκιν, ο γραμματέας του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ και ο αναπληρωτής γραμματέας Ρασίντ Νουργκαλίγιεβ, ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού Μιχαήλ Φραντκόφ.

Σίγουρα στο επίκεντρο των συζητήσεων εκτός από τον αντιπυραυλική ασπίδα ήταν η απάντηση της Ρωσίας στις συνεχόμενες νατοϊκές και τουρκικές προκλήσεις και η Συρία όπου τα πράγματα όσο αφορά την εκεχειρία δεν πάνε καλά.

Σε λίγες ημέρες θα φανεί τι ακριβώς αποφασίστηκε....

Путин велел Рогозину поправить галстук https://t.co/sWXTZnMi84 pic.twitter.com/kfyGBQo67O
https://twitter.com/RT_russian/status/731136249801625600

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ