Κόσμος

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir

Φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Κάιρο και συνετρίβη στη Μεσόγειο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου.

Νωρίτερα ερευνητές του Γαλλικού Γραφείου Ερευνών Δυστυχημάτων επιβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος Airbus 320 της EgyptAir, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Κάιρο και συνετρίβη στη Μεσόγειο είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι είναι πρόωρο να αποτολμηθεί οποιαδήποτε ερμηνεία αυτών των στοιχείων.

Το ΒΕΑ «επιβεβαιώνει πως υπήρξε εκπομπή μηνυμάτων Acars (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) που επεσήμαιναν την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο λίγο πριν την παύση αναμετάδοσης δεδομένων πτήσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου.

Πάνως η Γαλλία επανέλαβε πως όλα τα σενάρια εξακολουθούν να εξετάζονται σχετικά με τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 της Egyptair που κατέπεσε στη Μεσόγειο, μετά την επιβεβαίωση σήμερα ότι υπήρξε καπνός μέσα στο αεροσκάφος πριν από την καταστροφή.

«Αυτή τη στιγμή (…) εξετάζονται όλα τα σενάρια και δεν προκρίνεται κανένα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό αφού συναντήθηκε στο Παρίσι με τους συγγενείς των θυμάτων.

«Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ κι εκεί και που μερικές φορές εξάλλου είναι αντιφατικές, προκαλούν πολύ συχνά ερμηνείες σχεδόν οριστικές. Προειδοποιώ αυτό να μην συμβαίνει επειδή δημιουργεί οδυνηρή ένταση στις οικογένειες», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε προτεραιότητα την αναζήτηση του αεροσκάφους και την ανεύρευση των μαύρων κουτιών που θα δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις «που είναι θεμιτό να τίθενται», συνόψισε ο Γάλλος υπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ