Εθνικά θέματα

Με έγγραφο η Τουρκία εγείρει και θέμα "τουρκικής μειονότητας" στην Θράκη - Ανοίγει ταυτόχρονο μέτωπο μαζί με το Αιγαίο

Δυναμιτίζει επικίνδυνα το κλίμα η Τουρκία, καθώς μετά τις συνεχόμενες παραβιάσεις στο Αιγαίο, τώρα με έγγραφο εγείρει θέμα τουρκικής μειονότητας στην Θράκη!
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επιτίθεται στην Ελλάδα αναφέροντας ότι δεν γίνονται σεβαστά τα μειονοτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων στην Θράκη και μάλιστα κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα»!

To Toυρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η "τουρκική μειονότητα" στην Β.Α Ελλάδα επιθυμεί την εφαρμογή των κανονισμών και πρακτικών που τους επιτρέπει να χαρούν θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Tanju Bilgiç είπε ότι η τωρινή κατάσταση στην Δ.Θράκη βρίσκεται σε μεγάλη απόκλιση από την αισιόδοξη πλευρά που αντανακλάται στις δηλώσεις των Ελληνικών αρχών.

Ο Bilgiç κάλεσε την Ελλάδα να "σεβαστεί την εθνική ταυτότητα της μειονότητας" και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τις ΜΚΟ που έφεραν το όνομα «τουρκική» ενώ θα πρέπει να ανοίξουν τα μειονοτικά σχολεία και να αναγνωριστούν οι εκλεγμένοι μουφτήδες της μειονότητας τόνισε.
«Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, όπως την ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης, απολαμβάνει ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, δεδομένου ότι η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι κατοχυρωμένες στο Σύνταγμα» απάντησε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με απάντηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για ζήτημα μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
Και πρόσθεσε:

«Παρά το γεγονός ότι της είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, η Τουρκία οφείλει να κατανοήσει ότι οι Συνθήκες πρέπει να γίνονται σεβαστές. Δυστυχώς, όμως, η ιστορική εμπειρία και η αδυσώπητη πραγματικότητα των αριθμών δείχνει ότι αυτό δεν ήταν εύκολο στο παρελθόν. Ας προσπαθήσει για το μέλλον».

Δείτε το έγγραφο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...