Εκκλησία

Μέγας Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης

Το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά 8 Μαΐου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κατερίνης.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους Εφημέριους του Ναού.

kitrous_agios_xristoforos5Όπως κάθε χρόνο, η Εορτή του Αγίου Χριστοφόρου τελείται στον νεόδμητο Ιερό Ναό του, στον οποίο και φέτος προσήλθε πλήθος ενοριτών αλλά και πιστών από όλη την Κατερίνη. Επιπλέον ως είθισται, το παρόν  έδωσαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών, των οποίων προστάτης είναι ο Άγιος Χριστόφορος.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην Αναστάσιμη απελθούσα εβδομάδα τονίζοντας πως η Ανάσταση του Κυρίου δεν περιορίζεται σε κοσμικούς εορτασμούς αλλά οφείλει να  γίνει βίωμα των πιστών. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως ο Άγιος Απόστολος Θωμάς ψηλάφησε υλικά τον Χριστό ενώ οι Χριστιανοί καλούνται να Τον αγγίξουν ψυχικά μέσα από την πνευματική τους ζωή.

kitrous_agios_xristoforos2Τέλος, συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τη συνέχιση των εργασιών αποπεράτωσης του Ιερού Ναού, καθώς επίσης και όλους τους ενορίτες και προσκυνητές, διότι έμπρακτα βοηθούν στο έργο αυτό.

kitrous_agios_xristoforos3 kitrous_agios_xristoforos4 kitrous_agios_xristoforos6 kitrous_agios_xristoforos7 kitrous_agios_xristoforos8 kitrous_agios_xristoforos9 kitrous_agios_xristoforos11 kitrous_agios_xristoforos12 kitrous_agios_xristoforos13 kitrous_agios_xristoforos14 kitrous_agios_xristoforos15 kitrous_agios_xristoforos16 kitrous_agios_xristoforos17 kitrous_agios_xristoforos18 kitrous_agios_xristoforos1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...