Κόσμος

Ιδού γιατί η Ρωσία απέσυρε τα μαχητικά της από την βάση Hmeymim στην Συρία: Ο δυτικός αεροδιάδρομος έχει λιώσει - Δείτε την εικόνα

Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει τον πραγματικό λόγο της "απόσυρσης" των ρωσικών μαχητικών από την Συρία και της αντικατάστασης τους από την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ".

Μετά από 10.000 αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών μαχητικών από την βάση Hmeymim οι οποίες επέφεραν την καταστροφή περίπου 30.000 στόχων, μεταξύ των οποίων και 200 διυλιστηρίων πετρελαίου ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή μερικής "απόσυρσης" ή πιο ορθά αναδιάταξης των ρωσικών δυνάμεων όπως έχουμε πει και στο άρθρο μας Ασύλληπτα νούμερα: Τα ρωσικά μαχητικά διεξήγαγαν 10.000 επιδρομές και έπληξαν 30.000 στόχους ισλαμιστών στην Συρία .

Ειδικά σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Στρατηγό Igor Konashenkov, περίπου 30 μαχητικά της ρωσικής Αεροπορίας αποσύρθηκαν από την Συρία, αφήνοντας πίσω μόνο όσες δυνάμεις χρειάζονται για την συνέχιση του αγώνα εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Δείξαμε την απόσυρση των στρατευμάτων μας από την αεροπορική βάση Hmeymim. Αεροσκάφη μεταξύ των οποίων βομβαρδιστικά, επιθετικά και Su-25 έχουν μεταφερθεί. Ιδιαίτερα τα Su-25 έχουν αποσυρθεί πλήρως από την βάση,» δήλωσε ο στρατηγός.

Ο λόγος φυσικά της αναγκαστικής απόσυρσης απεικονίζεται στην εικόνα παρακάτω.

Ο δυτικός αεροδιάδρομος της βάσης Hmeymim έχει κυριολεκτικά λιώσει.

Μην ξεχνάμε ότι από τον Σεπτέμβριο τα ρωσικά μαχητικά διεξήγαγαν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες επιδρομές ενώ η βάση δέχονται μεταγωγικά αεροσκάφη με φορτίο χιλιάδων τόνων.

Πλέον η δύναμη αυτή θα αντικατασταθεί από το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" όπως έχουμε πει και στο άρθρο μας Η Ρωσία δεν χρειάζεται την συριακή βάση Hmeymim εναντίον του ISIS διότι «έρχεται» το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» το οποίο θα μεταφέρει τριών ειδών μαχητικά αεροσκάφη και συγκεκριμένα:

Μαχητικά/κρούσεως

14 × Su-33 (η ναυτική έκδοση του Su-30SM)

20/4 × MiG-29K/KUB
4 × Su-25TG/UBP

Eλικόπτερα

4 × Ka-27LD32

11 × Kamov Ka-27PL

2 × Kamov Ka-27PS

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές