Κόσμος

Η Σαουδική Αραβία στα χνάρια του...Γ.Βαρουφάκη: Σχεδιάζει πληρωμές με IOUs καθώς χρεοκόπησε!

Η Σαουδική Αραβία στα χνάρια του...Γ.Βαρουφάκη καθώς σκέφτεται να χρησιμοποιήσει IOUs για να πληρώσει λογαριασμούς εργολάβων για να εξοικονομήσει χρήματα σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ως πληρωμή από το κράτος, οι εργολάβοι θα λαμβάνουν ομόλογα τα οποία μπορούν να κρατήσουν μέχρι να ωριμάσουν ή να τα πουλήσουν στις τράπεζες.

Οι εταιρείες έχουν λάβει κάποιες πληρωμές σε ρευστό και το υπόλοιπο μπορεί να είναι με τη μορφή χρεωστικών σημειωμάτων "I-owe-you".

Η Σ.Αραβία έχει καθυστερήσει τις πληρωμές στους εργολάβους και τους προμηθευτές εκμεταλλεύτηκε τα συναλλαγματικά αποθέματα και δανείστηκε από τοπικές και διεθνείς τράπεζες ως απάντηση στη μείωση του αργού πετρελαίου το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή του εισοδήματος της.

Η χώρα προβλέπεται να έχει έλλειμμα 13,5% του ΑΕΠ σύμφωνα με το ΔΝΤ γεγονός που οδηγεί την κυβέρνηση να δανειστεί ένα εκτιμώμενο ποσό γύρω στα 32 δισ. δολάρια.

Η Σαουδική Αραβία χρωστάει περίπου 40 δισ. δολάρια σε εργολάβους και εταιρείες όπως η  σαουδαραβική Binladin Group περικόπτουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η Σαουδική Αραβία χρησιμοποίησε μια παρόμοια πολιτική πληρωμής των εργολάβων το 1990 είπε ο Raza Agha.

Αυτή τη στιγμή το ρευστό της Σαουδικής Αραβίας έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από τις τιμές του πετρελαίου.

Όπως είχαμε πει και στο άρθρο μας Ασύλληπτο: 540 δισ. δολάρια oι απώλειες για τα Κράτη του Κόλπου από τον οικονομικό πόλεμο με την Ρωσία! ο ενεργειακός πόλεμος και η αντιπαράθεση της Σ.Αραβίας με την Ρωσία θα έχει μεγάλο κόστος για το Ριάντ.

Η Σ.Αραβία μια πετρελαϊκή χώρα πλήρως εξαρτώμενη από τις εξαγωγές πετρελαίου δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Ρωσία μια χώρα με μεγάλη αυτάρκεια σε πρώτες ύλες και με ισχυρή στρατιωτική-αμυντική βιομηχανία.

Το Ριάντ δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη τις χαμηλές τιμές πετρελαίου.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ακύρωση του αγωγού από το Κατάρ και τον διπλό πόλεμο σε Υεμένη και Συρία με άμεσα εμπλεκόμενο και χρηματοδότη το Ριάντ φέρνει χρεοκοπία στο Βασίλειο…

Επιβεβαιωνόμαστε για ακόμη μια φορά.

Φανταστείτε να εκδώσει IOU η Σαουδική Αραβία τι θα γίνει....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...