Κόσμος

Η Ινδία έριξε "πόρτα" στις ασφυκτικές πιέσεις της Lockheed Martin για αγορά F-16 - Αγοράζει μια μοίρα MiG-29Ks

O Υπουργός Άμυνας της Ινδίας δήλωσε ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται για την αγορά αμερικάνικων μαχητικών F-16, αλλά ούτε και για την δημιουργία γραμμής παραγωγής του F-16 στην Ινδία, παρά την ασφυκτική πίεση της Lockheed Martin.

«Εκείνο που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι η απόκτηση εμπειρίας με τα F-16 σαν αντίπαλο, μιας και δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε απόκτηση F-16, τουλάχιστον για την ώρα», δήλωσε ο Υπουργός.

Η δήλωση αυτή ήταν η απάντηση του ΥΠΑΜ της Ινδίας σε ερώτηση που δέχθηκε από βουλευτή ο οποίος πρότεινε την συμμετοχή στην διεθνή στρατιωτική άσκηση Red Flag στην Αλάσκα, με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας εναντίον του μαχητικού F-16 από τους Ινδούς πιλότους.

Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε στον απόηχο των απέλπιδων προσπαθειών της αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin να προωθήσει τα F-16 μαχητικά της στην Ινδία, είτε απευθείας, είτε μέσω συνεργασίας με ινδικές εταιρείες για την κατασκευή των F-16.

Tαυτόχρονα τo Ινδικό Ναυτικό πρόκειται να αποσύρει τα μαχητικά Sea Harrier και να τα αντικαταστήσει με νέα μοίρα MiG 29, σε επίσημη τελετή στον ναύσταθμο της Goa στις 11 Μαΐου.

Τα βρετανικής κατασκευής Sea Harrier ήταν τοποθετημένα στο αεροπλανοφόρο INS Vikrant και αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της ναυτικής αεροπορίας της Ινδίας από την απόκτησή τους το 1983.

Τα MiG 29 τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Sea Harrier είναι παντός καιρού, πολλαπλών ρόλων μαηχτικά αεροπλανοφόρου

Οι πιλότοι των Sea Harrier εκπαιδεύονται τώρα στον χειρισμό των MiG 29K προκειμένου να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Η Ινδία είχε προηγουμένως σχεδιάσει την αντικατάσταση των Sea Harriers με μαχητικά εγχώριας παραγωγής αλλά το πρόγραμμα έμεινε 15 χρόνια πίσω.

Όπως αναφέραμε και στα άρθρα μας Ρωσία, Κίνα και Ινδία δημιουργούν τον νέο πολυπολικό κόσμο βάζοντας τέλος στην ηγεμονία των ΗΠΑ – Τί αποφάσισαν για Νότια Σινική Θάλασσα και «Δρόμο του Μεταξιού» και Τρεις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας-Ινδίας θα γίνουν το 2016 στον απόηχο της μεγαλύτερης εξοπλιστικής συμφωνίας των δύο χωρών Ρωσία και Ινδία έχουν συμφωνήσει σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα όπως είναι οι εξοπλισμοί.

Οπότε η Ινδία δεν είχε κανένα λόγο να δώσει "πίτα" από τους εξοπλισμούς ειδικά σε ένα ευαίσθητο τομέα που κρίνει πολλά στις ΗΠΑ και ειδικά για F-16....

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=h3oSBpfK5is]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Fv5PGlU4UKc]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=N_GZL24DAf4]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...