Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρετανικά Eurofighter αναχαίτισαν τρία ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη AN-12, AN-26 και IL-76 στην Βαλτική - Δείτε εικόνες

Απίστευτη πρόκληση από το ΝΑΤΟ καθώς βρετανικά μαχητικά Eurofighter Typhoon αναχαίτισαν τρία ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη AN-26 ‘Curl, AN-12 ‘Cub’ και IL-76 ‘Candid’ στην Βαλτική τα οποία δεν συνοδεύονταν καν από ρωσικά μαχητικα!

Βρετανικά μαχητικά Typhoon αναχαίτισαν 3 ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη που πλησίασαν τις χώρες τις Βαλτικής, σύμφωνα με δήλωση του Βρετανικού Υπουργείο Άμυνας.

Τα βρετανικά μαχητικά απογειώθηκαν άμεσα από την αεροπορική βάση Amari στην Εσθονία και αναχαίτισαν τα ρωσικά αεροσκάφη, τα οποία δεν εξέπεμπαν αναγνωρισμένο κωδικό αναγνώρισης και δεν απαντούσαν στον ασύρματο σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι Βρετανοί.

«Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πόσο σημαντική είναι η συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Baltic Air Policing Mission. Καταφέραμε να απαντήσουμε άμεσα σ’ αυτήν την ρωσική επιθετική ενέργεια- ένδειξη της αφοσίωσής μας στην συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον.

Ένας από τους πιλότους που εκτέλεσαν την αναχαίτιση δήλωσε:

«Η αποστολή εκτελέστηκε ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί. Απογειώσαμε γρήγορα τα Typhoon και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας τους προηγμένους αισθητήρες και τα συστήματά μας σε συνδυασμό και με την υποστήριξη από το προσωπικό εδάφους, αναχαιτίσαμε υποδειγματικά τα τρία αεροσκάφη».

Ο πτέραρχος Γκόρντον Μέλβιλ δήλωσε:

«Για ακόμα μία φορά αποδείξαμε την ικανότητά μας να καθιστούμε ασφαλείς τους ουρανούς των Χωρών της Βαλτικής και δείξαμε την στενή συνεργασία μεταξύ της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας και των εσθονικών και νατοϊκών μονάδων οι οποίες σχεδίασαν και εκτέλεσαν αυτήν την αμυντική αντίδραση με τόσο μεγάλη επιτυχία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε 24ωρη επιφυλακή, για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των ουρανών της Βαλτικής»

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο άρθρο μας Πορτογαλία και Βρετανία ξεκινούν περιπολίες στην Βαλτική – Στέλνουν 4 F-16 και 4 Eurofighter Typhoon στην Λιθουανία – Δείτε εικόνες  η Πορτογαλία μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αναλάβει την εναέρια περιπολία στην Βαλτική για 4 μήνες στα πλαίσια της κυκλικής αποστολής Air Policing Mission του ΝΑΤΟ.

Η Πορτογαλία έχει διαθέσει 4 μαχητικά F-16 ενώ η RAF  4 Eurofighter Typhoon.

Το γεγονός ότι τα ρωσικά μεταγωγικά δεν συνοδεύονταν εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Σε κάθε περίπτωση το ΝΑΤΟ δείχνει να κλιμακώνει.

Ξεχνάει όμως ότι βρίσκεται πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα....

 


Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...