Κόσμος

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη και το 2016 σκλάβοι

Περισσότεροι από 1 εκατ. είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση που αναφέρει ότι οι πολεμικές συγκρούσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Υεμένη και τη Συρία έχουν οξύνει το πρόβλημα.

Ο παγκόσμιο δείκτης για τη σκλαβιά, που δημοσιεύει το Ίδρυμα Περπατάω Ελεύθερος εκτιμά ότι περισσότεροι από 1,2 εκατ. άνθρωποι βιώνουν σύγχρονες συνθήκες σκλαβιάς στην Ευρώπη. Η Τουρκία και τα Σκόπια τοποθετούνται στην κορυφή της σχετικής λίστας με το 0,6% του πληθυσμού να χαρακτηρίζονται ως σύγχρονοι σκλάβοι. Τα μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ εντοπίζεται στην Πολωνία με το 0.5% του πληθυσμού να βιώνουν συνθήκες σκλαβιάς.

Αλλά υπάρχουν και χώρες στην ΕΕ που ξεχωρίζουν για την προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Πορτογαλία, η Κροατία, η Ισπανία, το Βέλγιο και η Νορβηγία. «Αυτές οι χώρες διακρίνονται από ισχυρή πολιτική βούληση, επαρκείς πηγές και μία ισχυρή κοινωνία των πολιτών που ζητά το λόγο από τις κυβερνήσεις» αναφέρει η έκθεση.

«Το 2016 ο παγκόσμιος δείκτης σκλαβιάς, επηρεάστηκε από ένα πρωτοφανές μαζικό ρεύμα μετανάστευσης, με γυναίκες και παιδιά να απομακρύνονται από τη φρίκη των συγκρούσεων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Υεμένη και τη Λιβύη» ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Fiona David.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη και το 2016 σκλάβοι

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ