Αρχείο

Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: "Mε την μητέρα πατρίδα υπάρχει άρρηκτος δεσμός - Είμαστε σαν κρέας με το νύχι"

Απίστευτα πράγματα ακούγονται από -υποτίθεται- Έλληνα βουλευτή και συγκεκριμένα τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος ανέφερε πως η τουρκική μειονότητα βιώνει στην δυτική Θράκη σοβαρά προβλήματα ενώ με την "μητέρα πατρίδα" δηλαδή την Τουρκία  υπάρχει ένας άρρηκτος δεσμός.

"Είμαστε σαν κρέας με το νύχι. Εμείς θέλουμε μια ισχυρή Τουρκία" τόνισε όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr.
Ο Ζεϊμπέκ ευρισκόμενος στα εγκαίνια του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας της Σχολής Γενετικής και Εμβιομηχανικής του πανεπιστημίου Θράκης (TÜ) , εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Τουρκία.
Ο Ζεϊμπέκ ανέφερε πως αισθάνεται περηφάνια για τα εγκαίνια του εργαστηρίου και ζηλεύει και είπε πως ¨Το πανεπιστήμιο σας κάνει μεγάλα βήματα, εντυπωσιαστήκαμε. Πιστεύω πως το πανεπιστήμιο Θράκης θα παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Άλλωστε ήδη κάποια τμήματα του βρίσκονται σε παγκόσμιες θέσεις¨.
Ο Ζεϊμπέκ ανέφερε πως τον τελευταίο καιρό το TÜ άνοιξε την αγκαλιά του στους δυτικοθρακιώτες φοιτητές και είπε:

¨Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική. Πιστεύω πως πολλά προβλήματα μπορούν να ρυθμιστούνε με την εκπαίδευση. Στην δυτική Θράκη ως τουρκική μειονότητα βιώνουμε σοβαρά προβλήματα. Εάν ρωτήσετε ποιο είναι το μεγαλύτερο, θα έλεγα πως είναι η εκπαίδευση. Μπορείτε να το αναλογιστείτε;

Όταν το 2014 περνούσε από την βουλή νόμος για την εκπαίδευση και παίρνοντας τον λόγο μιλήσαμε για δίγλωσσα, τουρκικά-ελληνικά νηπιαγωγεία κατηγορηθήκαμε ως προδότες της πατρίδας. Διότι η συνθήκη της Λωζάννης δεν προέβλεπε λέει δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Μα δεν είναι δυνατόν. Παρόλα αυτά έχουμε τα δίγλωσσα μειονοτικά σχολεία μας.

Το κράτος για χρόνια τα υπονόμευσε αλλά εμείς τα στηρίζουμε. Διότι εμείς αγωνιζόμαστε πάνω σε αυτά τα εδάφη, στηρίζοντας την γλώσσα μας, την θρησκεία μας και τον πολιτισμό μας. Φυσικά με την μητέρα πατρίδα υπάρχει ένας άρρηκτος δεσμός. Είμαστε σαν κρέας με το νύχι. Εμείς θέλουμε μια ισχυρή Τουρκία. Αισθανόμαστε περήφανοι για τα βήματα ισχυροποίησης της Τουρκίας. Η αγκαλιά που άνοιξε στον τουρκικό κόσμο είναι πολύ σημαντική, αυτό είναι κάτι που το έχουμε μεγάλη ανάγκη¨

Aυτά τόνισε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ