Κόσμος

Ισλαμιστές θέλουν να επιβάλουν "Ζώνη Σαρίας" στην Κοπενχάγη - Οι ιδιοκτήτες μπαρ ζητούν την άμεση προστασία των επιχειρήσεών τους και του ντόπιου πληθυσμού

Μέχρι την αρμόδια υπουργό έφτασαν ιδιοκτήτες μπαρ προαστίου της Κοπεγχάγης, για να καταγγείλουν συνεχείς παρενοχλήσεις από νεαρούς μουσουλμάνους  που επιχειρούν να επιβάλουν «Ζώνη Σαρίας»!

Οι ιδιοκτήτες μπαρ έτρεξαν να ζητήσουν την άμεση προστασία των επιχειρήσεών τους και του ντόπιου πληθυσμού.

Οι ιδιοκτήτες pub στο προάστιο Νorrebro της Κοπεγχάγης προσπαθούν εδώ και μήνες να πείσουν την τοπική αστυνομία να αναλάβει δράση ενάντια σε ομάδες νεαρών μεταναστών, οι οποίοι απειλούν, εκβιάζουν και προκαλούν βανδαλισμούς στις επιχειρήσεις τους ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας.

Η ιδέα των Ζωνών Σαρίας πρωτοεμφανίστηκε όταν 5 χρόνια πριν, μία οργάνωση με την ονομασία «Κάλεσμα στο Ισλάμ», χρησιμοποιώντας εθελοντές και ακτιβιστές, εκτελούσαν περιπολίες σε ημερήσια βάση στις γειτονιές, παρενοχλώντας οποιονδήποτε κατανάλωνε αλκοόλ, έπαιζε χαρτιά ή επιδιδόταν σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που τα μέλη της οργάνωσης έκριναν ότι δεν συμφωνεί με τα ισλαμικά ιδεώδη.

«Πρόσφατα μερικοί νεαροί μπήκαν στο μπαρ και άρχισαν να διώχνουν τους θαμώνες», δήλωσε η Heidi Dyrnesli ιδιοκτήτρια café.

«Έλεγαν φωνάζοντας ότι η περιοχή τους ανήκει και ότι το Norrebro είναι Ζώνη Σαρίας οπότε οπότε απαγορεύεται το αλκοόλ».

Οι συμμορίες χρησιμοποιούν επίσης πυροτεχνήματα και πέτρες με τις οποίες σπάζουν τα παράθυρα και εισβάλλουν στα κτίρια, με την αστυνομία να δηλώνει ανήμπορη να τους σταματήσει.

Ιδιοκτήτρια μπαρ, δήλωσε ότι η συμμορία της ζήτησε «προστασία» ύψους 60.000 δανέζικων κορωνών (9200 δολάρια).

Την Τετάρτη αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών της περιοχής έθεσαν το θέμα στην Υπουργό Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Inger Stojberg, o οποίος και επισκέφθηκε το προάστιο μαζί με τοπικούς πολιτικούς οι οποίοι και αποδοκιμάστηκαν.

Κατά την επίσκεψη της Υπουργού στην περιοχή, η ίδια δέχθηκε φραστική επίθεση από δύο γυναίκες που την αποκάλεσαν ναζί και φασίστρια.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν με την κατηγορία της εξύβρισης δημοσίων αξιωματούχων και απειλούνται με πρόστιμο ή φυλάκιση μέχρι 6 μηνών.

Αναφερόμενη στο θέμα των παρενοχλήσεων που δέχονται οι ιδιοκτήτες των τοπικών μπαρ, επισήμανε ότι οι νεαροί πρέπει να σταματήσουν να παρενοχλούν τους ντόπιους και να επικεντρωθούν στην απόκτηση «μόρφωσης και εργασίας, ούτως ώστε να ενσωματωθούν στην δανέζικη κοινωνία»

Επίσης η υπουργός νωρίτερα έκανε έκκληση στους Άραβες ακτιβιστές να «κάτσουν φρόνιμα».

«Βρίσκεστε στην καλύτερη χώρα στον κόσμο. Οι ευκαιρίες είναι μπροστά σας. Οπότε σταματήστε τους βανδαλισμούς, τις απειλές και τις φωνές», έγραψε η υπουργός στον λογαριασμό της στο Facebook.

Όσον αφορά τις Ζώνες Σαρίας δήλωσε:

«Σας εγγυώμαι ότι αυτή δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει Ζώνη Σαρίας. Και είστε τυχεροί που δεν είναι Ζώνη Σαρίας γιατί αυτό σημαίνει ότι θα λάβετε δίκαιη δίκη όταν σας συλλάβει η αστυνομία».

Εικόνες από το μέλλον....

Όσοι νόμιζαν ότι μπορούν να ενσωματωθούν θα αντιμετωπίσουν σε λίγο την σκληρή πραγματικότητα.

Ειδικά με τόσους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες η Ελλάδα είναι θέμα χρόνου να "εκραγεί".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...