Εθνικά θέματα

«Άστραψαν και βρόντηξαν» τα υψώματα στην Κάλυμνο.[ΒΙΝΤΕΟ]

Δείτε ένα εντυπωσιακό video από τον  εορτασμό του ΠΑΣΧΑ στην Κάλυμνο, Κυριακή βράδυ 1η Μαϊου 2016, με τις αδιάκοπες ομοβροντίες από δυναμίτες στα υψώματα τουΑγίου Σάββα και του Αγίου Στεφάνου αλλά και από το φαντασμαγορικό θέαμα από τηνεκτόξευση βεγγαλικών.

Βράδυ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΑΣΧΑ 1ης Μαϊου 2016

Το έθιμο στην Κάλυμνο με την ρίψη των δυναμιτών κορυφώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα 1η Μαίου 2016 με ομοβροντίες από δυναμίτες να πέφτουν τόσο από τα υψώματα του Αγίου Σάββα όσο και από τα υψώματα του Αγίου Στεφάνου.
Μετά το Πασχαλινό Τραπέζι με το πατροπαράδοτο «μουούρι», οι Καλύμνιοι αλλά και οι επισκέπτες του νησιού κατέκλυσαν την Κεντρική Πλατεία και τον παραλιακό δρόμο.

Γύρω στις 7.00 το απόγευμα άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες αναγνωριστικές βολές από δυναμίτες.
Ο καλός καιρός επέτρεψε στον κόσμο να γεμίσει την κεντρική πλατεία και στους «δυναμιτιστές» με αμείωτο ρυθμό να εκτοξεύουν τα «πυρομαχικά» τους. Τα υψώματα του Αγ. Σάββα αλλά και του Αγίου Στεφάνου "άστραψαν" και “βρόντηξαν”. Μόλις άρχισε να νυχτώνει, ο ρυθμός αυξανόταν και για ένα δίωρο περίπου οι δεκάδες δυναμίτες που έπεφταν ασταμάτητα, δημιούργησαν ένα «πολεμικό κλίμα» που εντυπωσίαζε.

Γύρω στις 09.00 το βράδυ ,όταν πλέον εξαντλήθηκαν τα «πυρομαχικά» οι δυναμιτιστές από τα υψώματα του Αγίου Σάββα επεφύλαξαν μια ακόμη έκπληξη για πρώτη χρονιά. Παρουσίασαν ένα φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό θέαμα από βεγγαλικά που εκτόξευσαν στον Καλύμνικο ουρανό.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Hv0BVeIyiUc]

http://kalymnos-news.gr/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ