Κόσμος

Με λευκό φώσφορο βομβάρδιζαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ οι Αζέροι - Συνεχίζονται οι πολεμικές προετοιμασίες από το Μπακού - Δείτε εικόνες

Σύμφωνα με τον Αρμένιο Πρωθυπουργό Χοβίκ Αμπραχαμιάν, η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ απαιτεί καινοτόμες λύσεις, προσανατολισμένες στην εξασφάλιση της ασφάλειας.

«Ο Πρωθυπουργός Χοβίκ Αμπραχαμιάν, κατά την επίσκεψή του στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Μπάκο Σαχακιάν, όπου και ακολούθησε συζήτηση για την κατάσταση στην περιοχή μετά τις ταραχές του Απριλίου. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση μακροπρόθεσμης συνεργασίας σε αρκετούς τομείς», δήλωσε εκπρόσωπος του Αρμένιου Πρωθυπουργού.

Ο Αμπραχαμιάν μίλησε επίσης κατά την διάρκεια συνάντησης με μέλη των κυβερνήσεων του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Αρμενίας.

«Κατά τον πόλεμο του Απριλίου η Αρμενία κατάφερε να ανακόψει τις εχθρικές δυνάμεις και μπορεί πλέον να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος», δήλωσε ο Αρμένιος Πρωθυπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση της Αρμενίας είναι πρόθυμη να συζητήσει για μακροχρόνια παροχή στρατιωτικής ενίσχυσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Τα γεγονότα του Απριλίου επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά ότι η Αρμενία, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και η αρμένικη διασπορά είναι ενωμένες», δήλωσε ο Αμπραχαμιάν.

Ταυτόχρονα εντοπίστηκαν άσκαστα βλήματα λευκού φωσφόρου στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στις 10 Μαΐου, μετά από έλεγχο στο χωριό Garagadzhy της περιοχής Terter του Αζερμπαϊτζάν, βρέθηκαν 4 κιβώτια με πυρομαχικά, ανάμεσα στα οποία και ένα άσκαστο βλήμα πυροβολικού των 152 χιλιοστών, το οποίο και εξουδετερώθηκε με επιτυχία.

Επίσης στο χωριό Askipara βρέθηκε άσκαστο βλήμα λευκού φωσφόρου των 122 χιλιοστών το οποίο επίσης εξουδετερώθηκε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ελέγχθηκαν συνολικά 4 σπίτια και κήποι και 6 χωράφια σε μία περιοχή έκταση 42884 τ.μ., ενώ βρέθηκαν 12 κιβώτια πυρομαχικών.

Τέλος το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας παραβίασαν 126 φορές την συμφωνηθείσα εκεχειρία, αφού πραγματοποίησαν βολές με όλμους των 62, 82 και 120 χιλιοστών κατά των θέσεων του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, σε πόλεις και υψώματα κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και γύρω από την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, με την σειρά τους απάντησαν με 128 βολές κατά κεκαλυμμένων θέσεων των Αρμενίων.

Στα χνάρια των Τούρκων οι Αζέροι που έτσι και αλλιώς θεωρούνται αδέλφια.

Μόλις χτες σας μεταδώσαμε πως οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τους Κούρδους με λευκό φώσφορο σύμφωνα με το άρθρο μας Η Τουρκία βομβαρδίζει τους Κούρδους με λευκό φώσφορο και επεκτείνει τους κανόνες εμπλοκής για επιχειρήσεις στην Συρία – Δείτε βίντεο .

Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει τις πολεμικές προετοιμασίες όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω καθώς φοβάται αιφνιδιαστική αναγνώριση του Ναγκόρνο Καραμπάχ από την Αρμενία σύμφωνα και με το άρθρο μας  Έρχεται ολοκληρωτικός πόλεμος: Η Αρμενία αναγνωρίζει την Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά από συνάντηση των ΥΠΑΜ Ρωσίας και Ιράν – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Δείτε βίντεο και εικόνες .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ