Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Ρωσία εξοπλίζει το PKK με αντιαεροπορικά όπλα και ρουκέτες» – Τι φοβάται ο «Σουλτάνος» (βίντεο)

Δημοσίευση: 30 Μαΐου 2016, 5:54 μμ | Ανανέωση: Μάιος 30, 2016 στις 5:57 μμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για πρώτη φορά για εξοπλισμό των Κούρδων του PKK με αντιαεροπορικά όπλα και ρουκέτες μέσω Ιράκ και Συρίας αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star και τοπικά μέσα ενημέρωσης.


«Αυτή τη στιγμή, τρομοκράτες χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά όπλα και πυραύλους που προμηθεύονται από τη Ρωσία. Η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση εξοπλίζεται με αυτά τα όπλα, τα οποία μεταφέρονται σε αυτούς μέσω Συρίας και Ιράκ», σύμφωνα με την Star που επικαλείται δηλώσεις του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έχει ήδη επικρίνει τη Ρωσία για την υποστήριξή της στους Κούρδους μαχητές στη Συρία.

Ωστόσο, με τα τελευταία αυτά σχόλια του, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί κατά τα φαινόμενα για πρώτη φορά τη Μόσχα ότι προμηθεύει με όπλα το ΡΚΚ,.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφέρεται για πρώτη φορά στην κατάρριψη του τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου AH-1W Super Cobra από κατευθυνόμενο βλήμα ενός MANPADS Igla SA-18.


Οι Τούρκοι είχαν αρχικά ισχυριστεί «μηχανική βλάβη» όμως το PKK έδωσε στην δημοσιότητα εντυπωσιακό βίντεο δείχνοντας την κατάρριψη και το θάνατο και των δύο πιλότων του πολεμικού ελικοπτέρου.

Ο Σουλτάνος φοβάται περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των Κούρδων μετά και τις τελευταίες θεαματικές επιχειρήσεις.

Ενώ όπως έχουμε πει και στο άρθρο μας Επιθέσεις του PKK στην Κερασούντα και στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου – Επιστρατεύει 750 εθελοντές πολιτοφύλακες η Άγκυρα φοβάται την επέκταση του πολέμου και σε άλλες περιοχές του Πόντου.

Δείτε το βίντεο