Κόσμος

Le Monde: «Οι πιστωτές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να δεχτούν ελάφρυνση του χρέους»

H γαλλική εφημερίδα LeMonde σημειώνει στο ρεπορτάζ της ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να συζητήσουν για μια ελάφρυνση του χρέους τις επόμενες ημέρες, στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, που έχει προγραμματιστεί για τις 15-17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον.

«Όλοι οι πρωταγωνιστές θα είναι εκεί: η πρόεδρος του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σημειώνει στην εφημερίδα πηγή με γνώση του θέματος.

«Ναι, θα υπάρξουν οι πρώτες επαφές, μπορεί να βοηθήσει το ΔΝΤ να πάρουμε μία απόφαση», λέει ευρωπαϊκή ανώτερη πηγή.

Εδώ και μήνες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος, το οποίο ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ, είναι εξαιρετικά υψηλό και πρέπει να μειωθεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, επισήμως, το Ταμείο είναι απρόθυμο να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 86 δισ. ευρώ, η οποία υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015, προκειμένου να αποφύγει η χώρα σε χρεοκοπία.

«Οι συνομιλίες προχωρούν, είναι εποικοδομητικές», είπε πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Αυτές οι προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας των πιστωτών θα πρέπει να συνεχιστούν στο Άμστερνταμ, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στο Eurogroup στις 22-23 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...