Αρχείο

Kεραυνοί Β.Πούτιν για Τουρκία: "Συνεργάζεται με τους ισλαμιστές - Υπάρχει εμφύλιος με τους Κούρδους" - Πρέσβης Ρωσίας: "Η ίδια η Άγκυρα καλλιεργεί τάσεις απόσχισης των Κούρδων...."

"Kεραυνούς" εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, εναντίον της Τουρκίας λέγοντας πως η« σημερινή τουρκική ηγεσία περισσότερο συνεργάζεται με τους ισλαμιστές, παρά τους πολεμά». Το πιο σημαντικό όμως είναι η επόμενη φράση που δείχνει τι έρχεται για την Άγκυρα...

«Υπάρχει εμφύλιος πόλεμος στην νότια Τουρκία. Εμείς, όπως και η διεθνής κοινότητα, προσπαθούμε να αγνοήσουμε αυτό το γεγονός, αλλά είναι η πραγματικότητα. Επιπλέον ο πόλεμος συνεχίζεται και μάλιστα με χρήση βαριού οπλισμού, πυροβολικού», δήλωσε ο Β.Πούτιν τονίζοντας το γεγονός ότι «σχεδόν κάθε βδομάδα» πραγματοποιούνται τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.

Aπό χτες η ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr σας είχε ενημερώσει για την οργή της Μόσχας (δείτε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ).

Σχολιάζοντας την πιθανότητα επιστροφής των Ρώσων τουριστών στην «Τουρκική Ριβιέρα», ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας για τους Ρώσους στην Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Vitaly Churkin, ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία ώστε η τελευταία να συμπεριλάβει τους Κούρδους στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Συρία.

O Churkin δήλωσε σε ρωσικό πρακτορείο, ότι οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου δεν επιδεικνύουν την δέουσα αφοσίωση για συνεργασία με την Μόσχα, καθώς αιφνιδιάστηκαν από την επιτυχία της Ρωσίας στον πόλεμο εναντίον του ISIS.

Ο Ρώσος πρεσβευτής θεωρεί ότι για την εξασφάλιση της ειρήνης στην Συρία είναι απαραίτητη η συμμετοχή των Κούρδων στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης.

Ταυτόχρονα εξέφρασε ανησυχία ότι οι Δυτικές χώρες είναι απρόθυμες να πιέσουν την Τουρκία προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Τουρκία αρνείται επανειλημμένα την συμμετοχή των Κούρδων στις διαπραγματεύσεις, παρ’ όλο που οι Κούρδοι είναι από τους πιο σημαντικούς πυρήνες αντίστασης ενάντια στην τρομοκρατία στη Συρία. Μ’ αυτόν τον τρόπο τους καλλιεργεί «τάσεις απόσχισης», δήλωσε ο ίδιος

Το τελευταίο σημαίνει αυτονομία και κουρδικό κράτος και αποτελεί έμμεση απειλή προς τον Ρ.Τ.Ερντογάν!

Tαυτόχρονα, ο Churkin προειδοποίησε την Δύση να αποφύγει οποιαδήποτε «κρυφή ατζέντα», καθώς και περαιτέρω μονομερείς ενέργειες στην Λιβύη.

O Churkin ήταν επίσης προβληματισμένος για πιθανά σχέδια μονομερών ενεργειών ορισμένων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στην Λιβύη, όπου το ΝΑΤΟ ανέτρεψε τον Καντάφι.

Αναφερόμενος στο «φιάσκο της Λιβύης», ο Churkin δήλωσε ότι «παρ’ όλο που οι χώρες είναι ενωμένες στην προσπάθεια αποκατάστασης της ενότητας και εδαφικής ακεραιότητας στην Λιβύη, οι δυτικοί εταίροι μας δεν λένε όλη την αλήθεια, κάτι που δίνει την εντύπωση ότι έχουν κρυφή ατζέντα για την Λιβύη».

«Υπήρξαν αναφορές για αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Αμερικανών εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Λιβύη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, υπάρχει παρουσία Βρετανικών ειδικών δυνάμεων στην χώρα. Προειδοποιούμε τους Δυτικούς Εταίρους μας ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν θα ωφελήσουν», δήλωσε ο Churkin, τονίζοντας την σημασία των συλλογικών προσπαθειών της διεθνής κοινότητας και συγκεκριμένα του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την επίλυση των προβλημάτων στην Λιβύη

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...