Αρχείο

Aναπόφευκτος ο ρωσοτουρκικός πόλεμος λόγω της στρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας - Ο ρόλος της Άγκυρας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (vid)


Αναπόφευκτη φέρεται να είναι μια περιφερειακή σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε παγκόσμιο πόλεμο λόγω της νατοϊκής εμμονής για στρατηγική περικύκλωση της Μόσχας.

Η ξαφνική σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ μόνο…ξαφνική δεν είναι καθώς αποκαλύπτεται σχέδιο των ΗΠΑ με δάχτυλο την Τουρκία.

Η Αρμενία αρνήθηκε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ ώστε να δημιουργηθεί βάση στην χώρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με site του ΝΑΤΟ, η Αρμενία θα μπορούσε να γίνει η "βάση" για δημιουργία συνεργασιών.

Το ΝΑΤΟ για το λόγο αυτό θα προσπαθούσε να υποστηρίξει την Αρμενία ώστε να διατηρήσει υπό την κυριαρχία της το Ναγκόρνο Καραμπάχ και να διεισδύσει περαιτέρω στις γραμμές της ρωσικής διπλωματίας.

Το ΝΑΤΟ φαίνεται ότι θέλει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο εναντίον της Ρωσίας σύμφωνα με το Azernews καθώς στο site του ΝΑΤΟ φαίνονται ξεκάθαρα οι προσπάθειες των νατοϊκών να έρθουν σε συμφωνίες με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για να περικυκλωθεί η Ρωσία.

Το Αζερμπαϊτζάν που προσπαθεί επί χρόνια να απομακρυνθεί από την Ρωσία έχει συμφωνήσει να γίνει στο έδαφος του νατοϊκή βάση εναντίον της Αρμενίας.

Το Αζερμπαϊτζάν είναι στενός σύμμαχος της Τουρκίας όσο αφορά και τη γενοκτονία των Αρμενίων και ως τέτοιος σύμμαχος θα ξεκινούσε επίθεση για να «τραυματίσει» τη σύμμαχο της Ρωσίας, Αρμενία.

Την ίδια στιγμή που ο πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας  φαίνεται να αναζωπυρώνεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το ΝΑΤΟ απειλεί την Ρωσία στην Ουκρανία και στις Βαλτικές χώρες.

Νατοϊκά κομβόι  φτάνουν διαρκώς στην Κεντρική Ευρώπη σε Γερμανία, Λετονία, Εσθονία, Πολωνία…

Το 2017 θα σταθμεύουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ κατά μήκος των συνόρων της ΕΕ με τη Ρωσία.

Με το νέο πόλεμο να ξεπροβάλλει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η απειλή ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου πλησιάζει όλο και περισσότερο καθώς επιβεβαιώνεται η πρόθεση του ΝΑΤΟ για στρατηγική περικύκλωση τη Ρωσίας…

Ταυτόχρονα τα τουρκικά επιθετικά σχέδια εναντίον της Συρίας  έπεσαν στο κενό. Η επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, τα εσωτερικά ζητήματα ασφαλείας της Τουρκίας οδηγούν τον Ρ.Τ.Ερντογάν στην αναζήτηση νέων συμμάχων στην περιοχή.

Από το τέλος του 2015 και στην αρχή του 2016 η Τουρκία αύξησε την πολιτική, στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με το Ριάντ, Ντόχα, Κίεβο, Τιφλίδα και Μπακού.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου πραγματοποίησαν επίσημες επισκέψεις και υπέγραψαν αριθμό νέων συμφωνιών με τις χώρες που προαναφέραμε συμπεριλαμβανομένου και της δημιουργίας αμοιβαίων στρατιωτικών βάσεων πχ Κατάρ.

Η Τουρκία έδωσε μεγάλη προσοχή στις τουρκο-αζέρικες σχέσεις και επαφές.

Το 2010 υπογράφτηκε η «Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίες και Αμοιβαίας Υποστήριξης» μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας που αποτελεί την βάση για διμερή συνεργασίας μεταξύ Άγκυρας και Μπακού.

Το Αζερμπαϊτζάν από τότε έχει αγοράσει πολλά συστήματα πυροβολικού, τεθωρακισμένα οχήματα και βαρύ εξοπλισμό από την Τουρκία ενώ προχώρησαν στην κοινή παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού όπως:

107 και 122 mm MLRS, Kasirga 300-mm MLRS T-300, 100 τεθωρακισμένα οχήματα Cobra, TASMUS σύστημα τακτικών επικοινωνιών από την Aselsan, και δύο Firtina 155, συστήματα νυχτερινής οράσεως, ραντάρ, ελικόπτερα, UAV.

Επιπλέον προβλέπεται εκπαίδευση των στρατιωτών του Μπακού με την συμμετοχή Τούρκων συμβούλων και εκπαιδευτών σε στρατιωτικές ακαδημίες και κέντρα στην Τουρκία, συμμετοχή υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων σε διάφορες δραστηριότητες στο Γενικό Επιτελείο και το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, απόκτηση και κοινή ανάλυση των πληροφοριών, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν, προώθηση δομικών αλλαγών και αναβάθμιση του Στρατού του Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με τα νατοϊκά δεδομένα..

Να σημειωθεί ότι το δόγμα της Άγκυρας είναι ότι «Η Τουρκο –Αζέρικη αδελφότητα συνεχίζει να αναπτύσσεται στο δόγμα ένα έθνος δύο κράτη».

Αυτό σημαίνει ότι το Ρ.Τ.Ερντογάν σκοπεύει να εντάξει το Αζερμπαϊτζάν και άλλα τουρκόφωνες περιοχές και Αδελφότητες στην σφαίρα πολιτικής και στρατιωτικής επιρροής του σε μια νέα «Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσει το σύνθημα του Παντουρκισμού, οι σαλαφιστές, το σουνιτικό Ισλάμ, και οι οικονομικοί, πολιτιστικοί δεσμοί.

Επιπλέον σχεδιάζει και κατασκευάζει τις νέες στρατηγικές δομές του Αζερμπαϊτζάν , πετρελαιαγωγοί, δρόμοι, σιδηρόδρομοι και η αναβίωση του «Δρόμου του Μεταξιού» προσπερνώντας την Ρωσία..

Ταυτόχρονα διακηρύσσει ότι το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ πρέπει να λυθεί στο πλαίσιο της εδαφικής ακεραιότητας του Αζερμπαϊτζάν…

Μην ξεχνάμε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε τονίσει ότι:

«Προσευχόμαστε τα αδέλφια μας στο Αζερμπαϊτζάν να επικρατήσουν στις συγκρούσεις με τις ελάχιστες απώλειες. Υποστηρίζουμε το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τέλους»..
https://twitter.com/bm27_uragan/status/719254425819287552

https://twitter.com/bm27_uragan/status/719254239856431104

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές