Κόσμος

500 ισλαμιστές παραδόθηκαν στην Deraa - Η ρωσική Αεροπορία παραδίδει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους

Πάνω από 500 ισλαμιστές παρέδωσαν τα όπλα τους στην επαρχία Deraa ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, Awad Suidan.

Επιπρόσθετα στην πόλη Al-Kin, παραδόθηκαν περίπου 500 δέματα  ανθρωπιστικής βοήθειας από την ρωσική και συριακή Αεροπορία.

Επίσης παιδιά που φοιτούσαν σε τοπικά σχολεία παρέλαβαν δώρα που περιλάμβαναν καραμέλες, μπισκότα και βάφλες.

Ο υποδιοικητής της επαρχίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ρωσία για την διανομή φαγητού, για την οποία δήλωσε ότι «είναι ένα σημάδι αγάπης και φιλίας» μεταξύ των εθνών.

Ο Σύρος εκπρόσωπος του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης των αντιμαχόμενων πλευρών ήταν επίσης παρών στην διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και τόνισε την σημασία της πόλης Al-Kin καθώς είναι πολύ κοντά στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

Δήλωσε ότι «Μέρος της περιοχής ελέγχεται από παράνομες ένοπλες ομάδες, ιδιαίτερα το ISIS και την Dzebhat Al-Nusra.

Η πόλη Al-Kin είναι δύο χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή του πολέμου. Παρόλες τις δυσκολίες θέλαμε να φτάσουμε εδώ και να παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια, επειδή οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα έλλειψης τροφίμων».

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης, υπήρξε μεγάλη πρόοδος στην διαδικασία συμφιλίωσης. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη αλλά αν συγκρίνουμε τις στατιστικές και τις αναλύσεις του τελευταίου μήνα, διαφαίνεται μία θετική τάση προόδου. Αυτό οφείλεται πρωτίστως στην νίκη των κυβερνητικών στρατευμάτων στην Παλμύρα, αλλά και άλλες πρόσφατες νικηφόρες επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ