Κόσμος

Το επιστέγασμα της τεχνολογίας: Βλήματα ακριβείας με δορυφορική καθοδήγηση για το ρωσικό αυτοκινούμενο πυροβόλο Koalitsiya-SV 2S35 (vid)

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΑΜ Mikhail Osyko, το τελευταίας τεχνολογίας αυτοκινούμενο πυροβόλο Koalitsiya-SV-2S35 θα εξοπλιστεί με βλήματα υψηλής ακρίβειας τα οποία θα καθοδηγούνται από το δορυφορικό σύστημα GLONASS.

To βλήμα αναπτύχθηκε με σκοπό την αύξηση του δραστικού βεληνεκούς και της ακρίβειας του πυροβόλου.

«Όταν θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες δοκιμές, το βλήμα θα αποκτήσει υψηλή ακρίβεια», δήλωσε ο Osyko.

Όσο για την συσκευή δορυφορικής καθοδήγησης, αυτή θα τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του βλήματος των 152 χιλιοστών του Koalitsiya.

Στην συσκευή ενσωματώθηκαν: ένας πυροκροτητής, ένας δέκτης GLONASS και επιφάνειες αεροδυναμικού ελέγχου, οι οποίες κινούνται στον αέρα και ρυθμίζουν την τροχιά του βλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα δορυφορικά καθοδηγούμενο βλήμα ρωσικής κατασκευής έχει κόστος μόλις 1000 δολαρίων, απείρως μικρότερο από το αντίστοιχο, καθοδηγούμενο μέσω GPS, βλήμα Excalibur των 155 χιλιοστών που χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό.

To Koalitsiya-SV, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 9 Μαΐου 2015 στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης στην Μόσχα.

Έχει μέγιστο βεληνεκές που φτάνει τα 70 χλμ., και είναι σχεδιασμένο να εξουδετερώνει τακτικά πυρηνικά οπλικά συστήματα, συστοιχίες όλμων και πυροβολικού, τεθωρακισμένα και πεζικό.

Επίσης είναι αποτελεσματικό έναντι σε αντιαρματικό οπλισμό, αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά αμυντικά συστήματα και μπορεί να καταστρέφει εγκαταστάσεις διοίκησης και ελέγχου.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sgIv0o3dN_g]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...